Tizennégy új magyar étterem, köztük több budapesti kapott idén Michelin-ajánlást, valamint nőtt a Bib Gourmand minősítést kiérdemlő, valamint a Zöld csillagos éttermek száma is.

75 étterem szerepel már a listán

Országszerte 75 étterem szerepel már a Michelin Guide francia étteremkalauz új magyarországi kiadásában, így az eddigi két kétcsillagos, valamint a hét egycsillagos étterem mellett összesen 59 étterem büszkélkedhet Michelin-ajánlással – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. A BudapestKörnyéke.hu legfontosabb híreit ide kattintva éred el!

8 budapesti

Az előző évben Michelin-csillagot, vagy minősítést szerző, működő éttermek mindegyike bekerült idén is a válogatásba. A tesztelést végző ellenőrök ítélete alapján pedig további nyolc budapesti és hat vidéki vendéglátóhely teheti ki ezentúl a Michelin-ajánlást hirdető táblákat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezekről az éttermekről van szó

A Michelin által ajánlott éttermek: Bobajka (Tarcal), Botanica (Dánszentmiklós), Csopaki Resti by Laurel, FLAVA (Budapest), Fricska 2.0 (Budapest), GÓRÉ (Kisharsány), MoszkvaTéЯ Bisztró (Budapest), NOON (Balatonfüred), Piac 42 (Esztergom), SHO Étterem (Budapest), Solid (Budapest), Tati (Budapest), White Szalon (Budapest), Zincenco Kitchen (Budapest).

Kiváló ár-érték arány

Az újabb elismerések azt mutatják, hogy nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben a vidéki gasztronómia is, például a pécsi Morzsával összesen hétre nőtt a kiváló ár-érték arányú Bib Gourmand éttermek száma.

A fenntarthatóság fontossága

A fenntarthatóság is egyre fontosabb a turizmusban, ezért is jelentős, hogy tavalyhoz képest tovább emelkedett a Zöld csillagos vendéglátóhelyek száma is, így idén összesen öt étterem büszkélkedhet ilyen minősítéssel országszerte.

Zöld csillag

A tavalyi rangsorhoz új belépőként csatlakozott a szigligeti Villa Kabala. A zöld csillaggal az alapanyag-beszerzéstől kezdve a lokális és szezonális termékek alkalmazásán át a hulladékkezelésig, a konyhai-éttermi munka minden aspektusát díjazza a Michelin.

Gasztronómiai központ

A nagyszámú minősítés eredményeként Magyarország Közép-Európa egyik meghatározó gasztronómiai központjává vált, megelőzve Csehországot, Lengyelországot, Horvátországot és Szlovéniát is.

Több hétre előre lehet asztalt foglalni

A nemzetközi elismerések forgalomösztönző hatását a tavaly két Michelin-csillagot szerzett budapesti Stand tapasztalatai is megerősítik, ahová azóta a tulajdonos elmondása szerint több hétre előre lehet csak asztalt foglalni, valamint a minőségi munkaerőben is válogathatnak. A BudapestKörnyéke.hu legfontosabb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: SHO Étterem, Budapest – Forrás: Google Maps