Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt meghalt az a 4 éves kislány, akit az óvodásokat szállító buszban felejtettek közel 8 órára a napokban. A helyiek elmondása alapján a sofőr a történtek után összeomlott, jelenleg a pszichiátrián kezelik.

Egy kunhegyesi férfi vezette a buszt

A buszt egy kunhegyesi férfi vezette, ebben a járműben ragadt bent a tűző napon a 4 éves Inez. A kislány élettelen testét délután fedezték fel, azonnal mentőhelikopterrel kórházba szállították, a Debreceni Gyermekklinikán napokig küzdöttek az életéért, ám végül nem sikerült megmenteni, a szervezete feladta a harcot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összeomlott

Az RTL Híradónak a helyiek elmondták, mélyen együttéreznek a szülőkkel, de aggódnak a sofőrért is, aki állítólag teljesen összeomlott a történtek után. „Azt hallottam bent fekszik a pszichiátrián. Komolyan megviselte. Nem is csodálkozom rajta” – mondta egy kunhegyesi lakos.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kapcsolódó:

“Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni” – megszólalt annak a sofőrnek a fia, aki egy egész napra bezárta a 4 éves Inezt a buszba

Rendes, dolgos ember

A helyiek beszámolója szerint az 56 éves férfit a szolnoki kórházban kezelik, aki ideösszeomlást kapott. A kunhegyesiek azt mondták rendes, dolgos embernek ismerték meg a férfit, aki már régóta sofőrként dolgozik, így nem is értik, miként történhetett meg ez a szörnyű tragédia.

Felelősségi körök

Az ügy kapcsán megszólalt a Közúti Fuvarozók Egyesülete is, akik elmondták, az iskolabuszokon 135 cm-nél alacsonyabb gyerekek csak ülésmagasítóval vagy gyermekülésben becsatolva utazhatnak. Kulcsár Imre – elnökségi tag – arról is beszélt, hogy milyen forgatókönyv szerint történik a le-és a felszállás, valamint azt iselmondta, kihez, milyen felelősségi körök tartoznak. Kapcsolódó: Halála pillanatában is a hőgutát kapott lányával volt az édesanyja

Közös felelősség

„Mi azt gondoljuk, hogy egy ilyen feladatnál, amikor nincsen kísérő a járművön, akkor megérkezéskor az óvodapedagógus vagy óvodapedagógusok és a gépkocsivezető közös feladata és közös felelőssége átnézni, hogy adott esetben nem maradt-e, nem csak valaki, hanem valami, táska gyógyszer, bármi egyéb a járműben” – mondta Kulcsár Imre.

Belső vizsgálat

A gyerek halála miatt indult eljárásban eddig a buszvezetőt hallgatta ki a rendőrség gyanúsítottként, a községi hivatal pedig belső vizsgálatot indított. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A teljes riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: RTL KLub Híradó videorészlet