Különböző indokokat bevetve loptak meg több embert a banda tagjai. Hármukat elfogták az érdi rendőrök, két azonosított társukat még keresik.

Szerszámokat loptak

Egy érdi betöréshez riasztották a helyi zsarukat 2022. november 17-én délután, ahol befeszítették az ablakot és félmillió forint értékben szerszámokat loptak el. A helyi erők egyre-másra gyűjtötték bizonyítékaikat és értékelték azokat, amik mentén napokon belül azonosították a lehetséges elkövetőket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A fővárosban és a környéken is garázdálkodtak

Itt azonban nem álltak meg, szélesítettek, összefésülték a hasonló jellegű ügyeket a környező településeken és a fővárosban egyaránt. Körvonalazódni látszott, hogy 2022. augusztusától mintegy 9 vagyon elleni bűncselekmény írható még a látókörükbe került két férfi számlájára, továbbá az is kiderült, nem csak ketten vettek részt a különböző módszerekkel elkövetett bűnös ténykedésben.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

Idős embereket csaptak be

A banda módszere leginkább a megtévesztés volt, legtöbbször idős embereket csaptak be majd károsítottak meg, a nyomozás adatai szerint összességében közel 15 millió forinttal. Előszeretettel kopogtattak áldozataik ajtaján, hogy a szomszédban végzett építési munkálataik miatt telepfelmérést hajtsanak végre udvarukon, lakásukban. A jóhiszemű sértettek legtöbbször engedelmeskedtek a kérésnek, így adott volt a lehetőség, hogy a figyelmüket eltereljék, közben pedig amit csak tudtak felmarkoltak és elvitték.

Helyszíni felvétel:

Két embert még keresnek

A nyomozók a helybéli 48 éves G. Csabát, a 28 éves É.Andrást, valamint egy 43 éves ercsi férfit gyűjtöttek be, őket elszámoltatták, két azonosított társukat jelenleg is keresik.

Fotó a helyszínről:

Egyikük részletesen beismerte

A három elfogott férfibő kettő részletesen ecsetelte a rendőröknek, hogy pontoson kinek mi volt a szerepe a buliban, hogyan és milyen arányban osztották le a zsákmányt, egyikük azonban hajthatatlan volt, mindent tagadott.

Lopás bűntette

A bíróság két elkövető tekintetében bűnügyi felügyeletet rendelt el, harmadik társuk szabadlábon védekezik. Velük szemben a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az elfogás:

Kiemelt kép: Illusztráció