A Miskolci Törvényszék hét év börtönre ítélte azt a férfit, aki megölte apját, majd a holttestet feldarabolta és egy kénsavval teli hordóban feloldotta. Az ítélet nem jogerős.

Szörnyű bűz

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt akkoriban, egy hordónyi kénsavval próbálta eltüntetni apja élettelen testét a fiú még 2020 szeptemberében. A szomszédok figyeltek fel a szörnyű bűzre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Híres egyetemen tanult

Az évek óta Angliában élő F. G. K. a szigetország egyik legnevesebb egyetemén folytatta tanulmányait, éppen master-képzésre készült, amikor 2020 augusztusában, a világjárvány kellős közepén hazajött Magyarországra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Itallal ünnepelték a karantén végét

A fiatalember és apja házi karanténba került, 14 napot kellett volna a lakásban eltölteniük, amelyből tizenhárom minden baj nélkül el is telt. A pokol az utolsó napon szabadult el, amikor úgy döntöttek, hogy némi alkoholfogyasztással ünneplik meg a közelgő „szabadulást”.

Kalapáccsal indult felé az apja

„Én alig ittam valamit, apám viszont felöntött a garatra. A vita akkor robbant ki, amikor alpári módon elkezdte szidni az édesanyámat, mire én közöltem vele, ő is erősen hibás abban, hogy elváltak. Erre dühében felkapta az ablakpárkányon lévő kalapácsot, és elindult felém” – mesélte el a részleteket a fiatal férfi.

Dulakodni kezdtek

A férfi ettől nagyon megijedt, és emiatt ököllel arcon vágta édesapját. Az idős férfi összeesett és az ágyra rogyott, a kalapács pedig kiesett a kezéből. Apa és fia ekkor dulakodni kezdett és a fiú azt állította, hogy félelmében kétszer sújtott a kalapáccsal az apjára.

100 liter kénsavat rendelt

Az apa halála után a fiú 100 liter kénsavat rendelt, a pánik hatására így akarta eltüntetni apja holttestét. Amíg a hordónyi kénsav nem érkezett meg, addig F. G. K. a spájzban rejtegette apja holttestét. Aztán a szoba közepére állította a hordót és beletette apja holttestét.

A szomszédok hívták a rendőröket

„Az elviselhetetlen szagra a szomszédok figyeltek fel és ők hívták ki a rendőröket is. Mire megérkeztek, már csak apám lábszárra volt ép” – idézte fel a szörnyű részleteket a férfi.

Hét évet kapott

A férfit emberöléssel gyanúsították, egy börtönben várta az ítéletet, ami most megszületett: a Miskolci Törvényszék hét év börtönre ítélte. Az ítélet azonban nem jogerős.

Enyhítő körülmények

A Miskolci Törvényszék a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi személyiségében kirajzolódó körülmények mellett büntetlen előéletét, beismerő vallomását, őszinte megbánását és együttműködő magatartását.

Elszaporodott esetek

Ugyanakkor a törvényszék súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi a bűncselekményt közeli hozzátartozója sérelmére követte el. Valamint azt is, hogy a hasonló jellegű cselekmények elszaporodtak a vármegyében, de országos szinten is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció