Az allergia és az asztma évszaktól függetlenül megkeserítheti az életünket, hiszen nemcsak az utcán, de az otthonunkban is gyakran találkozhatunk tüneteket kiváltó allergénekkel. Mit tehetünk ellene? Cikkünkből kiderül!

Tüsszögés, orrfolyás, könnyezés, kiütések, nehézlégzés, és még sorolhatnánk – az allergiának rengeteg kellemetlen tünete van, melyeket sokan sokféleképp próbálnak meg legyűrni, orvosolni. A Vital-max allergia elleni termékei segíthetnek felvenni a harcot, de nézzük meg, mit tehetünk még!

A kulcs a takarítás

Az allergiák egyik leggyakoribb okozói a poratkák, melyek mikroszkopikus lények és a porban, szövetekben találhatóak meg. Rendszeres takarítás, porszívózás, portörlés által azonban segíthetünk csökkenteni a lakásunkban a poratkák számát. A páratartalom szabályozása fontos ahhoz, hogy a penészgombák ne szaporodhassanak el a helyiségekben, ugyanis ezeknek kedvez a nedves környezet.

Az ágyneműket és a párnákat rendszeresen mossuk és szellőztessük, különösen allergiaszezonban, amikor megtapadhatnak rajtuk a pollenek, így éjszaka belélegezzük őket. Vannak már speciális huzatok, melyeken nehezebben ragadnak meg az allergének, lehetőség szerint szerezzünk be ilyeneket.

Ha szellőztetésre kerül a sor, vihar előtt, nagy szélben tilos, és kerüljük a reggeli, délelőtti időszakokat is, ekkor a legmagasabb a pollenkoncentrációja a növényeknek. Ha lehet, este végezzünk egy nagy szellőztetést. 

Nemcsak a ruháinkat és ágyneműinket kell ilyen időszakban gyakrabban mosni, hanem a hajunkat is, főleg ha szeles időjárás volt a szabadban, hiszen ilyenkor nagyobb eséllyel tapad meg hajszálainkon az irritációt okozó pollentömeg.

A háziállatok gondozása

Ha otthonunkban élnek háziállatok, főként macskák vagy kutyák, őket rendszeresen érdemes fürdetni és bundájukat tisztítani, ugyancsak a pollenek eltávolítása végett. Ha viszont pont a szőrükre vagyunk allergiásak, érdemes elgondolkozni egy másik otthonban való elhelyezésükön.

Mit szerezzünk be?

  • Ha speciális allergiaellenes légtisztító készüléket használunk, még többet segítünk vele magunknak.
  • A tüneteket vény nélkül kapható légzéskönnyítőkkel, köhögéscsillapítókkal, allergia elleni termékekkel is csökkenthetjük.
  • A páramentesítő készülékek a penészgombákkal veszik fel a harcot.
  • Otthoni, természetes gyógymódokkal is próbálkozhatunk, ilyen a méz, mely segíthet az allergiás reakciók mérséklésében.

Ezekkel az egyszerű intézkedésekkel hatékonyan csökkenthetjük az allergiás tüneteket és javíthatjuk a mindennapi komfortérzetet. Ne feledjük azonban, hogy komoly allergia esetén elengedhetetlen az orvossal való konzultáció, aki megfelelő kezelési tervet állíthat össze nekünk, hiszen néha a fenti óvintézkedések már nem bizonyulnak elegendőnek. A kezeletlen asztma és allergia pedig szövődményekkel is járhat.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: vital-max.eu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.