Ismét helyzet van a vasúton: egy tehervonat rongálta meg a váltót, de a szembejövő IC még időben meg tudott állni Budapest közelében, Nagytétény állomáson. A vonatközlekedés azonban a baleset miatt akadozik a Balaton felé tartó vonalon.

Szabálytalan elhaladás

Egy Nagytétény állomásra beérkező tehervonat egy továbbhaladást tiltó jelzés mellett szabálytalanul elhaladt, és egy váltót megrongált. Eközben a Nagykanizsáról a Déli pályaudvarra tartó, Székesfehérvárról 11:57-kor tovább indult Tópart InterCity (IC 857) időben megállt Nagytétény állomás előtti jelzőnél. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

400 méterre egymástól

A két vonat egymástól körülbelül 400 méterre állt meg. Az IC utasai biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Késések a vizsgálat idején

A vizsgálat ideje alatt Tárnok és Kelenföld között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, emiatt 10-20 esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon. Ez érinti a Balaton északi és déli partja felé, felől közlekedő vonatokat, valamint a Bakony és Göcsej InterCity-ket is. Az érintett Tópart IC menetideje 80-90 perccel nőhet.

Rövidebb útvonalon

A torlódások és késések csökkentése érdekében: a Kőbánya-Kispest és Tárnok közötti S36-os vonatok rövidebb útvonalon, csak Kőbánya-Kispest és Kelenföld között közlekednek, egyes InterCity és távolsági vonatok pedig Érd felső felé haladnak.

Másik vonatra viszik őket

Az érintett Tópart IC (IC857) utasait átszállítják egy másik vonatra a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével – tájékoztatott a Mávinform.

Elbambult?

„A tehervonat vezetője vagy elbambult vagy elbóbiskolt, mindenesetre egyértelműen az ő felelőssége a váltó megrongálása, adjon hálát, hogy nem lett nagyobb baj” – írta egy hozzászóló a történtek kapcsán.

Kisiklott

Jánoshegy állomás előtt kisiklott egy Széchenyihegy felé közlekedő vonat egyik kocsija. A BudapestKörnyéke.hu információi szerint a balesetben szerencsére nem sérült meg senki. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az utasok végig biztonságban voltak, a helyszínről gyalogosan távoztak. 

Lelépett a sínekről

Úgy tudjuk, hogy a szerelvény egy forgóvázzal lelépett a sínekről. A műszaki mentés befejezéséig Szépjuhászné és Széchenyihegy között nem közlekedtek a vonatok. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció