Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta pár nappal ezelőtt elgázolt a HÉV egy 16 éves fiatal fiút Pomázon. A fiú át akart kelni a síneken, azonban az érkező szerelvényt se nem látta, se nem hallotta, a szemtanúk elmondása szerint fel sem nézett, zenét hallgatva teljesen kizárta a külvilágot.

Életveszélyesen megsérült

Ahogy arról portálunk is beszámolt a fiatalt a H5-ös HÉV ütötte el, szeptember 15-én. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, a fiút súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fülhallgatóval közlekedett

Az eset után egy pomázi lakosság Facebook-csoportban azt írta az egyik szemtanú: „Egy kamasz átment a síneken fejhallgatóval telefonozva. Fékezett es dudált a HÉV, de sajna nem hallotta”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A csípője is eltört

A rendőrség később azt közölte, hogy egy 16 éves kamaszfiút gázolt el a HÉV, aki a szerelvény alá szorult. A fiatalembert végül sikerült kiemelni, ellátták, majd életveszélyes állapotban kórházba vitték. Később kiderült, hogy koponya és hasi sérülést, többszörös végtag, valamint csipősérülést szenvedett, úgy tudni a bokája is eltört.

Megműtötték

Egy szintén pomázi emberek számára létrehozott Facebook-csoportban azt írták a fiút azóta megműtötték, úgy tudni az operáció jól sikerült. Az eset kapcsán a tanúk egybehangzóan állították, hogy a fiú lehajtott fejjel, fülében fülhallgatóval közelítette meg az átjárót, amikor a Budakalász felől érkező HÉV elgázolta.

Nem tudta elkerülni

A szerelvény már képtelen volt elkerülni az ütközött, a 8 másodperc alatt állóra fékezett vonat elütötte és maga alá gyűrte a fiatal fiút.

Szabálysértési eljárás

A Szentendrei Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményez a 16 éves fiatalemberrel szemben, ugyanis a KRESZ szerint a vasúti átjárón a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik. Az eddigi adatok pedig nem ez irányba mutatnak, pedig a tragédia nagy valószínűséggel néhány fejmozdulattal elkerülhető lett volna.

Ezt kéri a rendőrség

A rendőrség nagyobb odafigyelést és óvatosságot kér a közlekedésben! A külső zajok kizárása, az egyes érzékszervek tompítása lassítja a reakcióidőt. Közlekedni nem megszokásból, emlékezetből kell, hanem odafigyelve az állandó változókra és a közlekedés többi résztvevőjére – hangsúlyozzák a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

“Fékezett és dudált a HÉV, de sajna nem hallotta” – elgázolt egy fiatal fiút Pomáznál a HÉV, mentőhelikoper érkezett a helyszínre

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Pomáz Tűzoltóság