Ahogy azt itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk tavasszal döntött a főváros arról, hogy a kijárási korlátozások idején megnyitják a rakpartot a gyalogosok és a biciklisek előtt. Népszerű lett az autómentes rakpart, ezért a főváros továbbfejlesztené az ötletet, hogy a rakpartból Rak-Park legyen.

A többség autómentes rakpartot szeretne

A Medián által készített közvéleménykutatásból az derül ki, hogy az emberek többsége az autómentesített rakpartot támogatja – írja Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

Ez is érdekes sztori: A Hajógyári-sziget átalakítása ellen gyűjt aláírásokat a főpolgármester

A Rak-Park látványterve

Sokan végleg kitiltanák az autókat a rakpartról

Azzal az állítással, hogy időszakosan, például hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat 73% ért egyet és 24% ellenzi, de még a forgalom teljes megszüntetése is többséget kapott, 59% támogatja, 37% ellenzi.

Ezt olvastad? A rakpart korlátját átszakítva majdnem a Dunába zuhant egy Audi

A Rak-Park látványterve

Még várják a vélemyéned

„Az online közösségi tervezés eddigi eredménye is azt mutatja, hogy a budapestiek többsége úgy gondolja, a rakpart elsődleges szerepe a kikapcsolódás. Még várják a véleményeket szeptember 30-ig – írja a főpolgármester.

Még jobb rakpartot akarnak

A hétvégi megnyitás tapasztalatai és a budapestiek véleménye alapján a Főváros megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a továbbtervezés során hogyan lehet kisebb, de kulcsfontosságú helyeken javítani a terveken annak érdekében, hogy a rakpart még jobb legyen a gyalogosok, kerékpárosok és kikapcsolódni vágyók számára – teszi hozzá Karácsony Gergely.

Rak-Park Projekt

A Főváros célja a RAK-PARK projekt megvalósítása, amelynek engedélyezési terve még 2018-ban elkészült. Ezt és a kapcsolódó projekteket szeretnék felgyorsítani és összehangolni a Kormánnyal.

Most is lezárták az autók elől

„A megnyitott rakpart ezen a hétvégén is vár mindenkit, és ez továbbra is így marad visszavonásig”- írta a főpolgármester a közösségi oldalán.

Képek: A Rak-Park látványtevei – Forrás: Facebook/Karácsony Gergely