Megdőlt a legalacsonyabb maximum-hőmérséklet 26 éves fővárosi rekordja pénteken – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a honlapján.

Rekord

Azt írták, április 7-én a budapesti János-hegyen csak 2,8 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel pedig új fővárosi, legalacsonyabb napi maximum-hőmérsékleti rekord született. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Országos szinten

Megjegyezték: a korábbi rekord 3,8 fok volt, amit Budapest Széchenyi-hegy állomáson mértek 1997-ben. A meteorológiai szolgálat adatai szerint pénteken országos szinten 9,3 fokkal volt alacsonyabb a maximum a klimatológiai átlaghoz képest.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Havazás a Börzsönyben

Deres fák, havas utak uralkodnak a Börzsönyben, mintha tél közepén járnánk, írja az Időkép, de híradásukból az is kiderült, hogy behavózodott a Bakony is. Mint írják a Hajag-tetői kamera előtt fehéredik a táj, nagy mennyiség nem hullott, de a fák ágai ereszkednek.

Videón a havazás:

Hózáporok

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap virradóra keleten köd, majd ebből rétegfelhő képződhet. Napközben gyakran takarhatják felhők a napot, elsősorban a Dunántúlon és északon elszórtan, másutt csak néhol alakulhat ki kisebb eső, zápor, az Alpokaljánál egy-egy hózápor. Nyugaton néhol élénk lehet az északias szél. Hajnalban -2, +4 fokot mérhetünk, napközben 9-15 fokot mutathatnak a hőmérők, enyhülés kezdődik.

Húsvéthétfő

Húsvéthétfő reggelén helyenként párás, ködös lehet a levegő. Néhány órás napsütésre szinte mindenhol számíthatunk, de a Dunától keletre továbbra is kialakulhatnak záporok. Az északias szél nyugaton és keleten helyenként feltámad. A hajnali fagy még nem szűnik meg teljesen, délután a maximumok 11 és 17 fok között alakulnak.

Hidegfront érkezik

Kedden hidegfront érkezik: nyugat felől megnövekszik a felhőzet és délután északnyugat felől többfelé elered az eső. Kezdetben keleten számíthatunk napsütésre. A szél egyre többfelé feltámad, a Dunántúlon felerősödik. Kora tavaszias időben lehet részünk, délután 13-18 fokig melegszik a levegő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

„Megeshet, látom majd Zsolt holttestét is” – Ma indult volna a 10 évvel ezelőtt tragikusan meghalt hegymászók nyomába az Alpokban eltűnt Győrffy Ákos

Kiemelt kép: János-hegy – Forrás: Wikipédia