Rendkívüli események zavarták meg a vízellátást a főváros 2. és 3. kerületében, de a szakembereknek megfeszített munkával sikerült legyőzniük a kialakult helyzetet. Nyolc óra alatt öt csőtörés történt, ami még a Budapest Vízművek sokat látott munkatársainak is komoly fejtörést okozott.

Nyolc óra, öt csőtörés

Nyolc óra leforgása alatt öt csőtörés történt a budai hegyvidéken, amelyeket 14 szakember, 3 munkagép és 5 szállítójármű bevetésével sikerült elhárítani. A csőtörések okát még vizsgálják, de valószínűleg a legutóbbi vihar okozta a károkat.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hibajelentések egymás után

A Budapesti Vízművek közleménye szerint az első csőtörés a Törökvész úton történt, ahol egy 300 mm átmérőjű öntöttvas cső eltört. A javítóbrigád lezárta a vezetéket, de hamarosan újabb hibajelentések érkeztek: a Vend utca – Muraközi utca sarkán, az Ali utcában, a Virág Benedek utcában és a Ferenchegyi úton is megsérültek kisebb átmérőjű csövek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

70 tonna földet mozgattak meg

A vízművek munkatársai éjjel-nappal dolgoztak, hogy minél hamarabb helyreállítsák a szolgáltatást. A négy helyszínen összesen mintegy 50 köbméter, vagyis közel 70 tonna nedves földet mozgattak meg – jó részét kézi erővel. 

Elhárították a problémákat

A közlemény szerint másnap délután fél négyre minden ismert hibát elhárítottak, és minden érintett fogyasztó újra vízhez jutott. A munkagödrök talajpótlása, a burkolatok helyreállítása még csak ezután következik, ahogyan azt is ki kell még deríteniük, mi okozza továbbra is a szokásosnál nagyobb vízmennyiség átáramlását a gépházon.

Azonnal jelezzenek

A vízművek arra kérik az ügyfeleiket, hogy ha bármilyen rendellenességet észlelnek a vízellátásban, jelezzék azonnal az ügyfélszolgálatuknak.

Káosz több napon át

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy csőtörés történt a Budakeszi út fővárosi szakaszán, Budakeszi út 73. szám előtt. Emiatt az út egy szakaszán csak félpályán lehetett közlekedni. A közlekedési káosz csak nehezen oldódott meg, mert javítani kellett az útburkolatot. A helyreállítás több napot vett igénybe, a megszokott forgalmi rend csak október elején állt helyre.

Alámosta a víz az út másik oldalát

„A munkagödör betemetése és aszfaltozása ugyan már a hét közepére elkészül, de a csősérülés következtében kifolyt víz alámosta és megrongálta az út másik oldalát is. Ennek javítását az erre közlekedők minél kisebb mértékű zavarása érekében hétvégére ütemeztük. A burkolat teljes helyreállításáig a forgalom továbbra is jelzőlámpás irányítás mellett halad a korábbi munkaterületnél” – állt a közleményükben.

Hömpölygött a víz Piliscsabán

Máig emlékezetes csőtörésről tudósított a Budapestkörnyéke.hu 2020 decemberében. Piliscsabán megadta magát egy magasnyomású vízcső, több házba is beömlött az utcán hömpölygő víz. A Piliscsabai Polgárőr Egyesület rövid időn belül értesítette a vízműveket és a katasztrófavédelmet. A víz az idősek otthonát is veszélyeztette. Az utcához képest alacsonyabban fekvő telkekre, garázsokba is betört a víz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: csőtörés a budai hegyvidéken. Fotó: Vízművek.