Megkezdődik az aláírásgyűjtés a Diákvárosra és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazáshoz – jelentette be a főpolgármester, miután átvette az általa benyújtott népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyűjtő íveket szerdán a Nemzeti Választási Irodában (NVI).

Sajtótájékoztatót tartott

Karácsony Gergely az NVI előtt tartott, online közvetített sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az aláírásgyűjtés megkezdésével eljött az ideje annak is, hogy az “előválasztás sikere után újra ott legyünk az emberek között, újra ott legyünk az utcákon, hogy újra beszélgessünk Magyarország legfontosabb ügyeiről és vigyük tovább a változást”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Erről beszélt

“Előválasztás, népszavazás és kormányváltás. Ez az a menetrend, amit kínálunk a változást akaró embereknek és mindenki másnak Magyarországon” – foglalta össze a politikus.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Öt kérdésben nyújtottak be népszavazási kérdéseket

Felidézte: még a nyáron öt kérdésben nyújtott be népszavazási kérdéseket, és végül két kérdésben kezdődhet meg az aláírásgyűjtés, erről egyébként korábban itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk, ebben a cikkünben.

Felvették az íveket:

Az emberek félrevezetése?

Úgy fogalmazott, hogy az általa benyújtott népszavazási kérdésekkel alternatívát kívánt nyújtani: “egyfelől ott van a Fidesz kamunépszavazása, ami csak arra alkalmas, hogy félrevezesse az embereket, gyűlöletet keltsen és elterelje a figyelmet a valódi társadalmi kérdésekről”.

Ez a cél

Karácsony Gergely szerint a céljuk, hogy minél előbb összegyűljön az a 200 ezer aláírás, ami ahhoz szükséges, hogy az álláskeresési támogatás kilenc hónapra emeléséről és a “Fudan-törvény” hatályon kívül helyezéséről is lehessen szavazni.

Nem kell a Fudan Egyetem

Baranyi Krisztina, a (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) 9. kerületi polgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta, minden magyart érintő ügy, hogy a Ferencvárosba ne a kínai Fudan Egyetem, hanem a 12 ezer kollégiumi férőhelyes diákváros épüljön meg.

Ez is érdekelhet:

Az emberek véleménye

Kiemelte, a népszavazáson arról mondhatnak majd véleményt az emberek, hogy “akarnak-e Kínának trójai falovat Európában, itt a Ferencvárosban, a Duna partján a mi pénzünkből”.  

A választások

Bejelentette, hogy a jövő évi választásokon közösen szereplő ellenzéki pártok mellett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is részt vesz az aláírásgyűjtésben.     

A Fidesz cserbenhagyta a bajbajutottokat

Jámbor András, Budapest 6. számú, ferencvárosi és józsefvárosi választókerületének a Párbeszéd által jelölt közös ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, a két kérdés arról szól, hogy az elmúlt tíz évben a Fidesz cserbenhagyta azokat, akik bajba jutottak, például azokat, akik a koronavírus-járványban bevezetett korlátozások miatt elvesztették a munkájukat.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook videorészlet