Ingyen ad maszkot azoknak a vásárlóknak a Spar, akik otthon felejtik a szájvédőjüket. A kormány rendelete szerint súlyos büntetés jár a kereskedelmi vállalatoknak, amennyiben maszk nélkül beengedik a vásárlókat.

Ingyen maszk a Sparban

A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt többek között a boltokban is kötelező maszkot viselni. Különben kiküldhetik a vásárlókat üzletből.

EZ IS ÉRDEKELHET! Újra beázott a Szent János Kórház szülészete: műtétek maradnak el

Ha valakinél nincs maszk, akkor a Sparokban ez nem jelent akadályt. A boltlánc ingyen ad maszkot a vevőknek.

Kérjen nyugodtan maszkot a Sparban

Az ingyenes maszkot Spar és City Spar üzletekben az üzlet ügyeletes vezetőjétől vagy a biztonsági  őrtől lehet elkérni, az Intersparokban pedig a információs pultoknál lehet kérni – közölte a boltlánc.

8 ezer liter fertőtlenítőszert rendeltek

A többi boltlánchoz hasonlóan a Spar is több óvintézkedést vezetett be már tavasszal a koronavírus-járvány magyarországi megjelenésekor és most a második hullámban is. A cég a napokban közölte, hogy rendelt 8 ezer liter kézfertőtlenítőt és 200 újabb áruházában helyez ki állványokat, amelyekre adagolókat telepít.

Büntetik a kereskedőt

A kormány úgy döntött, hogy szigorúan megbünteti azokat a kereskedőket, akik szájmaszk nélkül szolgálják ki a vásárlókat.

EZ IS ÉRDEKELHET! A Lidl bejelentése minden vásárlójukat érinti, itt vannak a részletek

Ha valaki nem visel maszkot a boltban, akkor a boltos figyelmeztetést kap, a vásárló pedig bírságot. Ha másodszor is előfordul, akkor már bírságot fizet a bolt, harmadik esetben pedig akár be is zárhatják az üzletet.

Kiemelt kép: Spar áruház