Különleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására indított pályázatot Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand Zrt., amelyre még 10 napig lehet jelentkezni. Akár 10 milliót is elvihetsz, hogy megvalósítsd az ötleted. 

Izgalmas ötletpályázat

A Budapest Tuning ötletpályázat új találkozási pontok létrehozását, izgalmas szabadtéri aktivitások és alkotások, új zöldfelületek és közösségi funkciók létrejöttét ösztönzi. Ezek megvalósítására két kategóriát hozott létre a Budapest Brand csapata. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

10 millió forint

A párnapos szabadtéri program tervezésére a maximális összeg projektenként bruttó 3 millió forint, a nagyobb léptékű projektekre bruttó 10 millió forintot adnak. Az érdeklődőket a budapesttuning.hu weboldalon digitális tudástár, nyomtatványok mintái, szakemberek tippjei, javaslatai is várják a költségtervezéstől a közterületfoglalásig.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ők döntenek a pénzről

Közben már össze is állt a Budapest Tuning zsűricsapata, ők bírálják el és választják ki a legizgalmasabb városélményt segítő ötleteket: Eke Angéla színművész, bábművész, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója, építész, Zsendovits Ábel, a Szimpla alapítója, Balogh Samu, a Főpolgármester kabinetfőnöke, várostervező és Fazekas Dorothy, a Budapest Brand Zrt. gazdasági divízióvezetője.

A Budapest Tuning zsűrije 2022-ben

Balról jobbra: Zsendovits Ábel, Somlai-Fischer Ádám, Eke Angéla, Fazekas Dorothy, Balogh Samu

Gyorsan vállalták

Faix Csaba, a pályázatot kiíró Budapest Brand Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy nagyon büszkék arra, hogy a zsűritagok szinte pár óra leforgása alatt igent mondtak a felkérésre, amikor megkeresték őket a Budapest Tuning pályázat kapcsán.

Mertek nagyot álmodni

„Mind az öten már eddig is sokat tettek a maguk területén Budapestért, főként alulról szerveződő, közösségi platformokon, projekteken keresztül, melyek aztán kinőtték magukat, és mind az itt élőket, mind az ide látogatókat megszólítják. Ezért is esett rájuk a választásunk, hiszen mertek nagyon álmodni, mi pedig erre biztatjuk a pályázókat is.” – mondta Faix Csaba. Ez az interjú is érdekelni fog: „Nekünk a budapestiek az elsők” – mondja Faix Csaba a Budapest Brand Zrt. vezérigazgatója

Faix Csaba

Faix Csaba
Faix Csaba – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Imádja Budapestet

Eke Angéla imádja a fővárost: „Budapest a kedvenc városom. A pandémia előtt a város a kultúra fellegvára volt, nem csak a színházak és kulturális programok dömpingje volt a jellemző szinte minden estére, hanem az utcán is érezhetően jelen volt a művészet. Amióta rehabilitálódunk ebből a helyzetből, azóta hiányolom a “régi” pezsgést.”

Budapest-rajongó

„Egy varázspálcával felszabadítanám az utcáinkat, tereinket, és minden budapestinek lehetőségét adnék arra, hogy maga döntsön, mit szeretne a rá eső néhány négyzetméterrel csinálni: fát ültetne, padot tenne ki, mászókát építene, bicikli támaszt helyezne el vagy autó parkolót alakítana ki. Vajon hogy néznének ki az utcáink, ha közösen, egyenlő arányban dönthetnénk a használatukról?” – elmélkedett Balogh Samu, kabinetfőnök és Budapest-rajongó.

Várják az ötleteket

Töltsd meg a várost az ötleteddel! A kreatív és egyben megvalósítható ötleteket pályázat formájában 2022. május 20-ig várják a Budapest Tuning pályázati felületén; ahol egyénileg vagy csapatban, de akár a lakóközösséggel együtt is lehet pályázni, a szervezők civil szervezetek, egyesületek, városi kollektívák, fesztiválszervezők, kis- és nagyvállalkozások jelentkezését is várják. A sikeres projektek 2022. július 1. és december 31. között valósulhatnak meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a Budapest Tuning bemutatkozó videója

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI