Két hete nincs meleg víz az Észak-budai Szent János Centrumkórház 25-ös épületében! Az intézmény kommunikációs osztálya megerősítette a híreket, és a problémáról tájékoztatták a kórház műszaki üzemeltetőjét is. Ebben az épületben található többek között a krónikus belgyógyászat is. A napokban egy patkány okozott riadalmat a János kórházban.

Két hete nincs meleg víz

A betegektől származó információk szerint két hete nincs meleg víz az Észak-budai Szent János Centrumkórház 25-ös épületében. Az intézmény kommunikációs osztálya megerősítette a híreket, és a problémáról tájékoztatták a kórház műszaki üzemeltetőjét is.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átvették az üzemeltetést

„2023. július 1-től a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait. A kórház a probléma kezdete óta többször bejelentette feléjük a fennálló műszaki problémát és kérte annak sürgős elhárítását” – írta a kórház a Telexnek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A 25-ös épület

A 25-ös épületében található többek között a krónikus belgyógyászat, valamint a mozgásszervi rehabilitáció, a gyógyászati segédeszköz bolt és az Ápolási Igazgatóság is.

Patkányok a szülészeten

A BudaPestkörnyéke.hu pénteken írt arról, hogy patkányok bukkantak fel a budapesti János kórház szülészetén. A sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át, a megüresedett helyiségekben pedig egyre több patkány szaladgál a Szent János Kórházban, legutóbb a szülészet-nőgyógyászaton. 

Tudnak a problémáról

A Szent János Kórház azt nyilatkozta a Naphire.hu portálnak, hogy tudnak a problémáról és már intézkedtek ez ügyben. „Intézményünk azonnal értesítette a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot, a szolgáltató pedig a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket” – nyilatkozta Sebők-Tóth Kata, az intézmény kommunikációs vezetője. A probléma a hétvégére megoldódott: sikerült elfogni a rágcsálót, ami a kórház szerint semmiféle kárt, vagy fertőzést nem okozott.

Penészes kenyér romlott felvágottal

A BudaPestkörnyéke.hu júniusban írt arról, hogy penészes kenyeret és romlott felvágottat kaptak a betegek a budapesti Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályán. Minderről egy ott fekvő asszony leánya számolt be, aki képekkel is alátámasztotta állításait. Az eset azért különösen aggasztó, mivel ezen az osztályon olyan betegeket kezelnek, akiknek súlyos, akár életveszélyes emésztőrendszeri problémáik vannak, akiknek táplálkozásra külön figyelmet kellene fordítani.

 „Szégyenletes”

„Szégyenletes, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet, nem beszélve róla, hogy pont a gasztroenterológiai osztályon. Sajnálatos módon édesanyám jelenleg nincs olyan állapotban, hogy az érdekeit érvényesíteni tudja. Délután mikor bementem akkor mondta, hogy mi történt” – mondta hírportálunknak a kórházban fekvő asszony leánya, Annabella.

Középpontban a fekvőbetegek ellátása

„Kórházunk 6 telephelyen 1141 betegágyon biztosítja folyamatosan az ellátási területünkhöz tartozó több százezer lakos fekvőbeteg ellátását. A hozzánk érkező panaszokat minden esetben kivizsgáljuk és arról a panaszost értesítjük” – írta a Magyar Hangnak a kórház.

372 milliót költöttek rá

A lap utána járt annak, ki és milyen összegért étkeztet a kórházban. Egy megállapodás szerint az elmúlt egy évben csaknem 372 millió forintot költött erre a célra a kórház, és mind normál, mind pedig diétás étrendben egy élelmezési nap egységára 1650 forint volt, ám ennek az összegnek mindössze harmada, 550 forint a nyersanyag – azaz az étel. Naponta. A szerződés tartalmazza az étkezések szerinti bontást is, ami akár némi magyarázatként is felfogható: reggelire 110 forint, ebédre 275 forint, vacsorára és egyéb kisétkeztetésre 165 forintos keret állt rendelkezésre naponta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a János kórház. Fotó: archív.