A tegnapi hatalmas felhőszakadás után ma a déli agglomeráció került bajba az eső miatt. Utakat zártak le Szigetszentmikóson, Páty és Biatorbágy között alig lehet közlekedni, egy pátyi óvodánál rendkívüli lépéseket kellett megtenni. Hűvösvölgy is “elesett”.

Az aluljáró megtelt

A hatalmas eső miatt, a Csépi úti aluljáró egyelőre járhatatlanná vált, sem autóval, sem gyalogosan nem lehet használni az útszakaszt. Az akadály elhárítása már folyamatban van, addig is kérjük, kerüljék el az aluljárót – olvasható a szigetszentmiklósi önkormányzat közösségi oldalán.

Az elöntött aluljáró

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Rendkívüli intézkedések egy pátyi óvodában

A Fészek épület a kiadós eső miatt jelenleg csak gumicsizmában és csónakkal megközelíthető a Rákóczi utcai bejárat felől – írja a Pátyolgató óvoda. A helyzetre való tekintettel kinyitottuk az Árpád utcai kaput. Használják ezt, amíg az áradat levonul! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kérik, hogy gumicsizmában jöjjenek a szülők

Beszakadt az út egy autó alatt

Beszakadt az útburkolat egy személygépkocsi alatt Budapest II. kerületében, a Fazekas utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést a balesetnél, amely akadályozza a forgalmat. Az egységek kiemelik a járművet.

Munkában a tűzoltók

Pest megyében, főként Szigetszentmiklóson, Halásztelken és Érden, csaknem húsz esetben szintén elsősorban ingatanokba befolyt víz és kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét – írja a katasztrófavédelem.

A csepeli fideszes képviselő azonban örül az áradatnak (később eltávolította a videóját)

Rendszámtáblák az út mentén

A tegnapi viharban Dunakeszin az áradat rendszánmtáblákat szakított le az autókról, erről így írtunk részletesen.

Olvasónk fotója Biatorbágy környékéről

Olvasónk fotója

Kiáradt a patak

Az út melletti Füzes-patak kilépett a medréből, a környező hegyoldalakról pedig rengeteg víz és kavicsos sár került az útra, az autók alig tudtak közlekedni.

Budapesten is akadozik a közlekedés

A 11-es és a 111-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Fazekas utca és a Horvát utca megállót. Nem jár a 19-es és a 41-es villamos a Katinyi mártírok parkja és a Batthyány tér között; a 4-es és a 6-os villamos a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között; a 17-es villamos a Széll Kálmán tér és a Katinyi mártírok parkja között; az 56-os, az 56A és a 61-es villamos a Budagyöngye és Hűvösvölgy között és nem üzemel a Libegő sem – közölte a BKK.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!