Ismét drasztikusan nőtt a lélegezetetőgépen lévő beteg száma. A legfrissebb adatok szerint 1067 beteget tartani mélyaltatásban és közel ezer fertőzöttet ápolnak kórházban. Zacher Gábor szerint az előzetes számítások szerint március 24-én tetőzhet a járvány.

Új fertőzöttek

4926 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 529 122 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

143-an haltak meg

Elhunyt 143 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 226 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 356 679 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 155 217 főre emelkedett.

1067 beteg van lélegeztetőgépen

 A legfrissebb adatok szerint 9844 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1067-en vannak lélegeztetőgépen. 

1000 lélegeztetett beteget bír a rendszer

„Több mint 1000 lélegeztetett beteg van ma Magyarországon, és a rendszer 1000 környékéig tud jól teljesíteni. Sajnos van rá esély, hogy elérjük a maximális kihasználtságot, persze ez attól is függ, hogy milyen arányban tudjuk a betegeket a gépekről levenni” – mondta a Metropolnak Zacher Gábor.

60 év felett 80 százalékos az elhalálozás

A hatvani kórház orvosa szerint „bízunk benne, hogy a fiatalokat nagyobb számban, de a 60 év feletti elhízott, krónikus betegeknél például 80 százalékos az elhalálozás. Most össze kell szorítanunk a fogunkat, és túlórázni bármennyit a fertőzöttek érdekében. Nem hagyhatjuk, hogy a vírus legyűrjön bennünket”.

Ez is érdekelhet

Csodálatos gyógyulás! 68 nap lélegeztőgép és 105 nap intenzív kezelés után túlélte a koronavírust a tatai kórház nővére, Hajnalka ma már a felépüléséért küzd

Tetőzés

„Az előzetes számítások szerint március 24-én, épp a névnapomon tetőzhet a harmadik hullám, és csak reménykedni tudunk, hogy nem lesz egy újabb mutáció, ami a negyedik hullám bekövetkezéséhez vezethet. Ezért is csodálkozom azon, amikor maszk nélkül sétálgató embereket látok, nem beszélve a szülinapi bulikról, amelyek bizonyára halaszthatatlanok. A legfelháborítóbb talán mégis az, amit a vírusellenesek csinálnak. „Le a maszkot, kérjük vissza a régi életünket” – ezek a szlogenek sajnos mind butaságok, amelyek beláthatatlan károkhoz vezetnek” –mondta a toxikológus.

Elindult a repülő a vakcinákért

A nemzeti ünnepen a levegőbe emelkedett az a repülőgép, amely szerdán újabb 100 ezer adag, koronavírus elleni kínai oltóanyaggal tér vissza Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfő este.

Második helyen Magyarország

Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt hetekben a keleti vakcináknak köszönhetően úgy felgyorsult az oltási folyamat, hogy létszámarányos összehasonlításban második helyre lépett előre az Európai Unióban Magyarország. 

Megérkezik, amiben megállapodtunk

A Kínából rendelt oltóanyagból az első 1 millió már a szállítási határidő előtt 20 nappal megérkezett. A kínai kormánnyal folytatott tárgyalások eredményeként ezen a héten megkezdik az április végéig szerződésben lekötött mennyiség szállítását is.

100 ezer vakcina

A szállítógép néhány órán belül indul és szerdára 100 ezer adag újabb oltóanyaggal tér vissza Budapestre – mondta hétfő este a miniszter. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly