Ismét drasztikusan nőtt a lélegezetetőgépen lévő beteg száma. A legfrissebb adatok szerint 1067 beteget tartani mélyaltatásban és közel ezer fertőzöttet ápolnak kórházban. Zacher Gábor szerint az előzetes számítások szerint március 24-én tetőzhet a járvány.

Új fertőzöttek

4926 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 529 122 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

143-an haltak meg

Elhunyt 143 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 226 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 356 679 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 155 217 főre emelkedett.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

1067 beteg van lélegeztetőgépen

 A legfrissebb adatok szerint 9844 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1067-en vannak lélegeztetőgépen. 

1000 lélegeztetett beteget bír a rendszer

„Több mint 1000 lélegeztetett beteg van ma Magyarországon, és a rendszer 1000 környékéig tud jól teljesíteni. Sajnos van rá esély, hogy elérjük a maximális kihasználtságot, persze ez attól is függ, hogy milyen arányban tudjuk a betegeket a gépekről levenni” – mondta a Metropolnak Zacher Gábor.

60 év felett 80 százalékos az elhalálozás

A hatvani kórház orvosa szerint „bízunk benne, hogy a fiatalokat nagyobb számban, de a 60 év feletti elhízott, krónikus betegeknél például 80 százalékos az elhalálozás. Most össze kell szorítanunk a fogunkat, és túlórázni bármennyit a fertőzöttek érdekében. Nem hagyhatjuk, hogy a vírus legyűrjön bennünket”.

Ez is érdekelhet

Csodálatos gyógyulás! 68 nap lélegeztőgép és 105 nap intenzív kezelés után túlélte a koronavírust a tatai kórház nővére, Hajnalka ma már a felépüléséért küzd

Tetőzés

„Az előzetes számítások szerint március 24-én, épp a névnapomon tetőzhet a harmadik hullám, és csak reménykedni tudunk, hogy nem lesz egy újabb mutáció, ami a negyedik hullám bekövetkezéséhez vezethet. Ezért is csodálkozom azon, amikor maszk nélkül sétálgató embereket látok, nem beszélve a szülinapi bulikról, amelyek bizonyára halaszthatatlanok. A legfelháborítóbb talán mégis az, amit a vírusellenesek csinálnak. „Le a maszkot, kérjük vissza a régi életünket” – ezek a szlogenek sajnos mind butaságok, amelyek beláthatatlan károkhoz vezetnek” –mondta a toxikológus.

Elindult a repülő a vakcinákért

A nemzeti ünnepen a levegőbe emelkedett az a repülőgép, amely szerdán újabb 100 ezer adag, koronavírus elleni kínai oltóanyaggal tér vissza Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfő este.

Második helyen Magyarország

Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt hetekben a keleti vakcináknak köszönhetően úgy felgyorsult az oltási folyamat, hogy létszámarányos összehasonlításban második helyre lépett előre az Európai Unióban Magyarország. 

Megérkezik, amiben megállapodtunk

A Kínából rendelt oltóanyagból az első 1 millió már a szállítási határidő előtt 20 nappal megérkezett. A kínai kormánnyal folytatott tárgyalások eredményeként ezen a héten megkezdik az április végéig szerződésben lekötött mennyiség szállítását is.

100 ezer vakcina

A szállítógép néhány órán belül indul és szerdára 100 ezer adag újabb oltóanyaggal tér vissza Budapestre – mondta hétfő este a miniszter. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly