Több száz széna- és szalmabálát gyújtott fel bosszúból egy férfi Cegléd közelében. Az esetről beszámoltunk, most megszületett az ítélet is.

Lovász volt

A gyújtogató férfi lovászként dolgozott egy cégnél, amelynek a telephelyén lakott. Miután a főnökével többször szóváltásba keveredett a munkavégzést érintő kérdések miatt, a terhelt megharagudott a felettesére.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az a fránya ital

Augusztus 7-én alaposan berúgott, majd másnap hajnalban szándékosan meggyújtott néhány olyan széna- és szalmabálát, amely a cég telephelyének közelében állt.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Lepihent

Ezt követően a vádlott elment a munkásoknak fenntartott faházba és lepihent. Közben azonban a tűz továbbterjedt és a lángoknak összesen 360 darab szalmabála és 600 darab szénabála vált martalékául. Ezzel a férfi összesen 8.640.000 forint kárt okozott a sértettnek.

Két hétig tagadott, de utána bevallotta

Pontosan elmondta, hogy milyen sorrendben, hogyan lobbantotta lángra a bálákat öngyújtójával. Utána a tanyán biztosított lakhelyére ment, majd aludni tért. Nem sokkal később hallotta a hangos riadalmat, kiszaladt és részt vállalt a jószágok mentésében.

2 év börtön

A bíróság a tárgyaláson a férfit rongálás bűntettében mondta ki bűnösnek, amelyért őt 2 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

A férfi belenyugodott az ítéletbe

A döntést az ügyész és a vádlott tudomásul vette, azonban a védő enyhítés miatt nyújtott be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Nem engedték el

A tárgyaláson eljáró bíró a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt fenntartotta a vádlott letartóztatását a bíróságnak a másodfokú tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig.

Ez is érdekelheti