Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta súlyos, válságos állapotban van kórházban Csollány Szilveszter. A olimpiai bajnok tornász lélegeztetőgépre került, miután elkapta a koronavírust. A sportoló életéért a Korányi kórházban küzdenek, rengetegen szorítanak neki, a felépüléséért imádkoznak. Most az ismert gyermekorvos, Novák Hunor szólalt meg a sportlegenda állapota kapcsán.

Elkapta a koronavírust Csollány Szilveszter

Ahogyan arról lapunk is beszámolt Csollány Szilveszter elkapta a koronavírust, az 51 éves tornász pedig kórházban van, az állapota súlyos, lélegeztetőgépre került.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Interjú miatt keresték

A Magyar Nemzet azt írja, hogy november 23-án telefonon kereste Csollány Szilvesztert, azon a héten vele szerettek volna elkészíteni a szokásos szombati interjújukat, ekkor azt mondta, hogy örömmel áll a rendelkezésünkre, de egy hét türelmet kér, mert gyengélkedik.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

A múlt héten került kórházba

Egy héttel ezelőtt már csak sms-ben reagált az újságíró megkeresésére.  Azt üzente, hogy továbbra sem tud nyilatkozni, mert kórházba került.

Lélegeztetőgépen van

A lap hétfőn újra kereste, ekkor már nem válaszolt. Hétfő délután kiderült, hogy súlyos állapotban van kórházban. Először Sopronban kezelték, majd Budapestre szállították.

Nem nyilatkozik a szövetség

Érdeklődésünkre a Magyar Tornaszövetség azt válaszolta, hogy a Csollány Szilveszter állapotával kapcsolatos információkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják.

Három hete kapta el a vírust

„Szilveszter három héttel ezelőtt kapta el a betegséget, de akkor még nem tűnt súlyosnak a baj. Bő egy héttel ezelőtt aztán súlyosabbra fordult az állapota, olyannyira, hogy végül Sopronból egy fővárosi kórházba szállították, intenzív osztályra került, lélegeztetőgépre. Mást egyelőre nem tehetünk, mint imádkozunk azért, hogy jobban legyen” – mondta a Blikknek a tornász egyik ismerőse.

Gödény György posztjait osztotta meg a Facebookon

Akik követték Csollányt a közösségi médiában, azok az utóbbi hónapokban, évben láthatták, hogy több posztot is megosztott a vírustagadó Gödény Györgytől, s nem igazán hitt az oltás hatékonyságában sem.

Meghalt Kóbor János

Hétfőn jelentette az Omega együttes, hogy 78 éves korában meghalt Kóbor János. A Törökbálinton élő zenész november elején került kórházba, állapota olyan súlyos lett, hogy őt is lélegeztetőgépre tették. A zenész korábban arról beszélt, hogy nem oltatja be magát, bízik az immunrendszerében. A Kóbor Jánosról szóló cikkeinket ide kattintva éred el.

Rusvai Miklós ezt mondta Kóbor János haláláról

A virológus a Ripostnak szólalt meg a zenészlegenda halálával kapcsolatban, mint mondta “Nagyon sajnálom, hogy életét veszítette Kóbor János. Én is ahhoz a korosztályhoz tartozom, amelyik az Omega, Illés, Metró zenekar zenéjén nőtt fel. Rajongtunk értük. Ők a mi korosztályunk zenekarai. Őszintén sajnálom őt. Sok jó zenét hallottunk tőle, de remélem, hogy a tragikus sorsa több oltásellenest is meggyőz”

Kapcsolódó:

Csollány Szilveszter példája

Továbbá hozzátette: “Kóbor János a 70 év feletti korosztályhoz tartozott, nyilván a fiatal oltástagadók azt mondják, hogy ebben a korban már akár oltják, akár nem, meghalhat az ember, még akkor is, ha egészséges. A szintén oltástagadó hírében álló Csollány Szilveszter viszont egy sportember, ráadásul évtizedekkel fiatalabb Kóbornál, mégis nagyon rossz állapotban van a vírus miatt. Az ő sorsa igazán meggyőző lehetne az oltásellenesek számára”

Novák Hunor, a magyar gyerekorvos ezt mondja Csollány Szilveszter esetéről

“Lélegeztetőgépen, súlyos állapotban van nemzeti hősünk Szorítok neki, és tiszta szívből kívánom, hogy mielőbb felépüljön! “Ismertem az oltási álláspontját, de tiszteletben tartottam.” – mondta Vereckei István Csollányról. A koronavírus kiszámíthatatlan, ne legyen Ön vagy szeretett hozzátartozója a következő áldozat! Oltás nélkül élni olyan, mint légzsák nélküli autóban, öv becsatolása nélkül utazni és abban bízni: nem szoktam karambolozni, odafigyelek a vezetéskor. Az oltás biztonságos, kockázatai minimálisak, az oltás haszna kiemelkedő. Orvosként, szakemberként kiemelten javaslom mindenkinek, én is beoltottam magam és kollégáim is.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Csollány Szilveszter – Forrás: TV2