Kocsis Ramóna törzsőrmester és új párja 2022. december 1-jén reggel találkoztak Monoron. A lány gépkocsival járőrözött, amikor észrevette az utcán egyedül szaladgáló fekete fiút.

Satufékezett a rendőrnő, amikor meglátta

Azonnal megesett a szíve a csípős időben magányosan és céltalanul futkosón, satufékezett, majd felnyalábolva és magához ölelve melengette, miközben próbálta a kóborló hozzátartozóit felkutatni a környéken.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megetették, megitatták

Nem járt sikerrel, ezért átmenetileg új családot szerzett az igéző szemű szőrgombócnak: meg sem állt vele a rendőrkapitányság épületéig. Pillanatok alatt népes rajongótábor gyűlt köréjük, etetéssel, itatással, simogatással, babusgatással telt az idő.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nevet is kapott a talált eb

A névadást a törzsőrmester főnöke intézte, nemes egyszerűséggel fiúsította beosztottja keresztnevét, így lett a névtelen kölyökkutyából Rambo. Mától kezdve nem kell attól tartania, hogy magára marad, hisz, ha gazdája nem jelentkezik érte, egy életre új otthonra lel örökbefogadó megtalálójánál.

A Magyar Közutasok is találtak már kutyát

Ősszel a Magyar Közút munkatársai találtak egy kis fekete, négy hetes ebet. A jászeberényi mérnökség tagjai mentették meg, a kutya pedig itt is marad: a Közút jászberényi mérnökségének leendő őrző-védő kutyája.

Nagyon sovány volt a kölyök

A kutyus, amikor megtalálták, mindössze négyhetes volt és kevesebb mint egy kilós – pontosan 930 gramm volt. Ha a közutasok nem vették volna magukhoz, valószínűleg nem élt volna sokáig a kölyök.

Nevet is kapott

A kis feketének testvére is volt, ő sajnos nem élte túl a megpróbáltatásokat. A nyüsszögő csöppséget azonban nem hagyták sorsára megtalálói. Magukkal vitték és annyira szívükhöz nőtt a kedves kis eb, hogy megtartották mint a mérnökség új házikedvencét. Nevet is kapott az eb: az Emká nevet szavazták meg neki, ami tulajdonképpen a Magyar Közút, azaz MK rövidítése kiejtve.

Tavaly az 1. kerületben találtak egy kutyát

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, járókelők figyeltek fel egy kóborló kutyára tavaly december 26-án délután Budapest I. kerületében, a Batthyány téren, majd értesítették a rendőrséget. A feltehetően órák óta gazdáját kereső, barátságos állatot a budavári járőrök autójukba ültették, és a kerületi rendőrkapitányságra vitték.

Brúnónak hívják

Felvették a kapcsolatot az Állatmentő Liga – Újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársaival, akik az eb mikrochipjét leolvasva megállapították, hogy ki a tulajdonosa. A Brúnó névre hallgató keverék kutya így még aznap visszakerülhetett otthonába.

Rendeletet fogadott el a kormány

Minden állat mikrocsippel megjelölve, veszettség ellen beoltva, ivartalanítva vagy ivartalanítási kötelezettséggel, féreghajtóval kezelve, írásbeli megállapodással adható majd örökbe, illetve a gyepmesteri vagy ebrendészeti telep Magyarországon bejegyzett szervezettől nem kérhet kihozatali díjat az állatért. Minden esetben törekedni kell az eredeti gazda megtalálására – közölte az Agrárminisztérium, amikor a kormány a tavaly elfogadott ebrendeletét ismertették.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu