Az M3-as metróvonal felújításához kapcsolódóan újabb állomáson, a Nyugati pályaudvarnál is elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok.

Július 20-tól, hétfőtől lezárják a metrótól a bevásárlóközpont felé vezető kijáratot, ezért csak Nyugati tér, Teréz körút irányú mozgólépcsőkön keresztül lehet majd a felszínre jutni.

A mozgólépcső-lezárás miatt néhány perccel tovább tarthat azok útja, akik a Nyugati pályaudvar 1-9. vágányaihoz, a Westendbe vagy a Katona József utca felé tartanak, hiszen ők csak kis kerülővel, a Teréz körút irányú mozgólépcső igénybevételével tudják megközelíteni a felszínt.

A metróállomás személyzete folyamatosan figyelemmel kíséri majd a mozgólépcsők kihasználtságát, és annak figyelembevételével dönt, hogy a felszínre vezető négy mozgólépcső közül hány tartson lefelé és hány felfelé.

Ennek ellenére esetenként előfordulhat, hogy a megszokottnál lassabban lehet fel- vagy lejutni, ezért a BKK és a BKV az ott közlekedők türelmét és megértését kéri – írja a közlekedési vállalat a BudaPestkörnyéke.hu hírportál szerkesztőségének megküldött közleményében.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek, klikk a címre!

Sisteregnek a metrósínek a föld alatt, óriási tempóban dolgoznak az M3-as vonal felújításán

Lőttek a légkondis M3-as metrónak, tűzforró szerelvényen utazhatunk

Ilyenek lesznek az M3-as metró felújított állomásai

Kiemelt kép: Nyugati pályaudvar – Fotó: BPK