Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója kiakadt azon, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán végül nem emelte be az M3-as metró orosz szerelvényeinek utólagos klimatizálási költségeit az idei költségvetésbe. Posztot írt erről, majd valaki azt írta neki: „Ne nézze hülyének a témát követőket.”

FIGYELEM! Ennek a sztorinak van folytatása, ide kattintva lehet elolvasni a főpolgármester másnapi reakcióját.

Vitézy Dávid nem sokkal a határozat után posztolt a közösségi oldalán, aztán kapott hideget-meleget. A Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója ezt írta:

„Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában.

Szerintem ez így nincs jól, a metrókocsik légkondicionálását meg kell oldani, ahogy az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban.

Az az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek.” – írta Vitézy Dávid.

Használja fel a kormányzati kapcsolatait

Egy hozzászóló arra kérte Vitézyt, hogy használja fel a kormányzati kapcsolatait és érje el, hogy legyen erre is pénz, hiszen pontosan tudja, milyen kevés forrást kap vissza a főváros ahhoz képest, amit befizet az állami kasszába.

Vitézy erre azt válaszolta, hogy „Szerintem nem kéne minden kérdésbe ezt keverni, értem, hogy a fővárosban minden ügyből könnyen politikai fegyver lesz és utána lehetetlen értelmesen beszélni, de engedd meg, hogy én azért néha ezt mégis megpróbáljam. Az M3 kocsifelújítást a Főváros eleve saját forrásból finanszírozta, míg az M3 teljes infrastruktúrájának felújítását a Kormány fizeti.” – írta Vitézy.

Kényelmetlen helyzet

Egy másik hozzászóló konkrétan azt írta Vitézynak, hogy ne nézze hülyének az embereket. Így fogalmazott: „Bocsánat, nem az volt, hogy az állam azzal a feltétellel adta bele a maga részét, ha a régi kocsik felújítását (avagy új orosz kocsik vételét kamufelújítás keretében) az oroszoknak adjuk ahelyett, hogy korszerű nyugati szerelvényeket vettünk volna a hulladék színvonalú keleti technika helyett? Én értem, hogy Ön roppant kényelmetlen helyzetben van, mert nem bírálhatja az Önt kinevező kormányzatot, de azért szerencsés lenne, ha ennek kapcsán ne nézné hülyének a témát követőket.” – írta a hozzászóló.

IDE KAPCSOLÓDIK: Rozsdásodó metrók: Vágó István bűncselekmény gyanúját veti fel, Tarlós szerint ennek súlyos következménye lesz

Kiemelt kép: Felújított M3-as metró – Fotó: MTI