Egy közúti ellenőrzésen bukott meg a fővárosi férfi, akinek a ruházatában gyanús anyagot találtak az egyenruhások.

A 8-as főúton ellenőrizték

November 4-én pénteken délelőtt a 8-as számú főúton megállítottak a rendőrök egy autót. Ellenőrizték az egyenruhások a vezetőjét. Amikor átvizsgálták a ruházatát, fehér színű, kábítószergyanús port találtak a nadrágjának a zsebében, ami alufóliába volt csomagolva. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem csak ez volt a baj

Az ellenőrzés során fény derült arra, hogy a sofőrnek nincs vezetői engedélye. Mi több, a férfi valójában soha nem is rendelkezett jogosítvánnyal. Ennek ellenére mégis a volán mögé ült.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Volt már a rovásán

A Devecseri Rendőrőrs munkatársai megállapították, hogy körözött személyről van szó. A Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja ugyanis elfogatóparancsot adott ki ellene. Ennek az volt az oka, hogy nem fizetett meg egy pénzbírságot.

Ezek is érdekelhetnek!

Előállították

A budapesti lakost előállították. Elvégeztek rajta egy kábítószergyorstesztet, amely pozitív értéket mutatott, azaz a férfi drog hatása alatt állt.

Eljárás indult ellene

Az egyszerre több vétséget is elkövető férfi ellen több eljárás is indult. Egyrészt a kábítószer birtoklása valamint a bódult állapotban történő vezetés miatt büntetőeljárás van folyamatban ellene, az engedély nélküli vezetés pedig szabálysértésnek minősül. Mindkét eljárást az Ajkai Rendőrkapitányságon folytatják.

A kábítószer birtoklása és használata is büntetendő idehaza

Magyarországon, csakúgy, mint a világ legtöbb országában, jogilag korlátozva van a kábítószer birtoklása és használata. Azok, akik droggal kereskednek vagy azt fogyasztanak, több éves börtönbüntetést is kaphatnak.

Herczeg Zoltán akár nyolc évet is kaphat

Ahogyan megírtuk, Herczeg Zoltán elismerte, hogy drogot fogyasztott. Azt ugyanakkor tagadja, hogy a tiltott szerrel kereskedett is volna. Egy ügyvéd szerint akár 8 évre is rács mögé kerülhet az ismert divattervező.

Megszólaltak a barátai

Czutor Zoltán megdöbbent az eset kapcsán. Úgy fogalmazott az Indexnek, hogy azokban a körökben, ahol mozog, ismert, hogyan élnek és szórakoznak az emberek. Állítása szerint soha nem beszéltek drogról, és nem is kínálta őt kábítószerrel. Egy másik barátja azt mondta a Blikknek, hogy teljesen kizártnak tartja, hogy kereskedett volna a szerrel.

Nem beszélt arról, hogy tiltott szert fogyasztana

Egy másik barátja azt állítja, Herczeg Zoltán soha nem beszélt arról, hogy kábítószerrel élne. Ő maga sem gyanakodott. Úgy véli, hogy tőrbe akarták csalni, egy névtelen bejelentés alapján fogták el, mondta az ismerőse. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: police.hu