Senki sem gyanakodott a 9. osztályos tanuló társai közül, hogy mire készülhet Zsombor, mindenkit sokkolt, amit tett.

Hétfő délelőtt történt

Amint azt megírtuk, hétfőn délelőtt egy kéttannyelvű balatonfüredi gimnáziumban egy tanuló odasétált az ablakhoz, majd az osztálytársai és a tanár szeme láttára kiugrott a második emeletről. A 17 éves diák túlélte az esetet, de súlyos sérüléseket szenvedett el. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Éppen zajlott a matek óra

Senki sem számított arra, amit Zsombor tett a matek óra kellős közepén. A tanár éppen írt a táblára, és háttal állt az esetnek. Esélye sem volt arra, hogy közbelépjen.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Társai sem sejtették, hogy ezt tervezi a fiú

Osztálytársai közül volt, aki azt hitte, a fiú fázik, és mivel éppen sütött a nap, logikusnak tűnt, hogy beenged egy kis meleget. Sajnálatos módon azonban nem ez történt. A fiú az ablakból levetette magát.

Ezek is érdekelhetnek!

Hírzárlatot rendelt el az iskola

Az oktatási intézmény úgy döntött, hogy az ügy kapcsán teljes hírzárlatot rendel el. A rendőrség rendkívül szűkszavú volt az eset kapcsán. A rendőrség a helyszínre érve igyekezett feltárni, mi történt.

Nem indul eljárás

Mivel nem történt bűncselekmény, így a rendőrség nem indít eljárást. A Blikk megkeresésére az iskola környékén többen azt mondták, hogy szerelmi bánata volt Zsombornak. Azt azonban nem gondolta volna senki, hogy önkezével akarja kioltani az életét e miatt.

Így van most a fiatalember

Az állapota stabil, ugyanakkor sérülései magától értetődően súlyosak. Végtag- és bordatöréseket szenvedett. Szerencse ugyanakkor, hogy a koponyája nem sérült meg.

Megrendült a polgármester

Balatonfüred polgármestere, Bóka István a közösségi oldalán posztolt az eset kapcsán. Mint írta, megrendült, hogy mi történt a Lóczy gimnáziumban. A sérültnek felépülést, a többieknek lelki megnyugvást kívánt.

Ezt mondta a tankerületi központ igazgatója

A Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója, Fenyvesi Zoltán elmondta a veol.hu számára az eset pontos körülményeit. Az iskola pszichológusával valamint a tankerület szakmai vezetőjével ment a helyszínre, hogy tájékozódjon a történtek kapcsán. Éppen testnevelésóra zajlott az udvaron.

Gyorsan segítettek Zsomboron

Az eset megtörténte után a tanárok és a diákok is odarohantak a fiatalemberhez. Segítettek neki, majd az iskola vezetősége hívta a mentőket és a rendőröket is. A mentők stabilizálták a fiú állapotát, majd mentőhelikopterrel szállították egy fővárosi kórházba. Mindenki abban bízik, hogy mihamarabb felépül Zsombor – mondta Fenyvesi Zoltán igazgató. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ebben a gimnáziumban történt az eset – Forrás: Google Street View