Családon belüli erőszak nyomaira lettek figyelmesek az öt éves kislány viselkedése miatt. A vizsgálatok igazolták a feltevést.

Vádat emelhetnek a “verős mama” ellen

Egy 47 éves asszony ellen vádat emelhetnek. Azzal gyanúsítják, hogy rendszeresen bántalmazta az óvodáskorú unokáját. Az anyai nagyanyjukat a gyermekek “verős mamaként” aposztrofálták a szakértőnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három éve vették észre, hogy valami gond lehet

2019-ben figyeltek fel arra, hogy a kislány viselkedése mintha megváltozott volna. A gyámhivatal munkatársai magatartási problémákról, furcsa sérülésekről kaptak értesítést. A nyomok alapján családon belüli erőszakra gyanakodtak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vizsgálatnak vetették alá a kislányt

Az akkor 5 éves kislányt pszichiátriai és pszichológiai vizsgálatnak is alávetették, hogy kiderítsék, mi lehet a gond. Ezek alátámasztották a verbális és fizikális erőszakot. Ennek következtében kiemelték a kislányt és 1,5 évvel fiatalabb öccsét is a családból.

Nevelőszülőkhöz kerültek

A két gyermek nevelőszülőkhöz került, a járási hivatal pedig feljelentést tett. A nyomozás kiderítette, hogy a gyermekek 2018-ban kerültek a Dunakeszin élő nagymamához édesanyjukkal együtt. Az anyát azonban 2019-ben letartóztatták.

Ekkor változott meg a kislány viselkedése

Miután a továbbiakban csak a nagymama nevelte a gyermekeket, a kislány magatartásában látványos változások történtek. Testén duzzanatok, véraláfutások jelentek meg többször is, amik nem gyermeki balesetekre utaltak. Gyanakodtak, hogy valami más áll a háttérben.

Súlyos traumák érték a gyermeket

Egy vizsgálat feltárta, hogy a kislány hátán négy, körülbelül 20 cm hosszú, a bal combján pedig 10 cm hosszú véraláfutás volt. A jobb kezén duzzanatot és hematómát is találtak, továbbá korábbi, gyógyulófélben lévő sérüléseket is.

Ezek is érdekelhetnek!

Az asszony minden tagad

Az eset kapcsán a dunakeszi rendőrök kiskorú veszélyeztetésével, továbbá kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsítják a nagymamát. A 47 éves asszony tagadta, hogy akár szóban akár tettlegesen bántalmazta volna bármelyik unokáját.

Ezt állítja a nagymama

A nagymama azt mondta a rendőröknek, hogy a kislány mindig is rosszalkodott. A sérülései kapcsán azzal védekezett, hogy azokat a gyermek más gyerekkel való verekedés során szerezte, vagy pedig magának okozta “csipkodással”.

Befejeződött az eljárás

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte az eljárást F.-né R. Zsuzsannával szemben. Az ügy iratai az ügyészségnél vannak. Hamarosan várható, hogy közzéteszik az ítéletet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív