A MÁV pénteken délelőtt arról tájékoztatta az utasait, hogy Szolnokról, vagyis 90 km-el távolabbról indul az a Páva InterCity, amelynek a Nyugatiból kellene kigurulnia. Örülj, ha nem vagy az utasok között!

Nem sokkal az indulás előtt szóltak

A vasúttársaság alig egy órával a vonat indulása előtt közölte a közösségi oldalán, hogy Szolnokról indul az a vonat, amelynek a Nyugatiból kellene startolnia.

Az utasok forgatták a szemüket

Az utasok bizonyára meglepődtek a furcsa bejelentésen, különösen, ha végigolvasták a MÁV útvonaljavaslatát.

Átvergődni Pest megyén

A Nyugatiban várakozó utasoknak fel kell szállniuk a pályaudvaron a lajosmizsei vonatra, amivel elmehetnek Zuglóig. Ott át kell szállniuk a záhonyi sebesvonatra, amivel eljuthatnak Szolnokra, ahol majd felülhetnek végre az intercityre.

Kreatív menetrend

A MÁV közleményében ez áll: „A Nyugati pályaudvarról menetrend szerint 8:23-kor induló Páva InterCity vonat a mai napon Szolnokról indul. Az utasok a Nyugati pályaudvarról Zuglóig a 8:18-kor induló S21-es lajosmizsei vonattal utazhatnak, amely ma 8:23-kor indul. Zuglóban át kell szállniuk a záhonyi sebesvonatra. Szolnokon pedig átszállhatnak a Páva IC vonatra” – írták.

Harcedzett utasok

A vasúttársaság harcedzett utasai hozzászoktak már, hogy a vonatok néha kimaradnak, gyakran késnek, de az nem szokványos, hogy a Nyíregyházáig járó intercity 90 km távolságból induljon Budapesttől.

Részleteket nem mondanak

A MÁV műszaki okokra hivatkozik, részleteket nem közöltek, az Elvira adatai szerint is két vonattal kell eljutni a Nyugatiból ma Szolnokra.

Három átszállásos IC-járat

Aki tehát ma azt gondolta, hogy kényelmesen felül a Nyugatiban a Páva IC-re és délre Nyíregyházán lesz, egy kényelmes vonat helyett három átszállásra számíthat.

Ezeket a sztorikat se hagyd ki!

Kiemelt kép: illusztráció