Fokozatosan melegszik az idő a héten, és egyre többfelé lépjük át a 25 fok feletti hőmérsékletet. A felmelegedés a hét második felében is folytatódik, a hétvégén pedig már igazi nyári időnk lesz.

Még felhős az ég

Ugyan a napsütést még a legtöbb helyen gomolyfelhők zavarják, de számottevő csapadék sehol sem várható. A felmelegedés folytatódik, záporok, zivatarok inkább csak vasárnap zavarhatják a napsütést – írja az Időkép.

Szerdán már sütött a nap

Bár a hét eleje még meglehetősen borús és esős volt, szerdára már kisütött a nap, amelyet a délután folyamán néhány órán át nem is takartak ki a felhők. A legalacsonyabb hőmérséklet a mai napon 5-11 fok között alakul, míg szerdán a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Csütörtökön átlépjük a 25 fokot

A hét második felében is folytatódik a felmelegedés, aminek köszönhetően csütörtökön csak egy-egy kisebb zápor zavarhatja meg a napsütést. Csütörtökön inkább még csak nyugaton, délnyugaton, de átlépjük a 25 fokot. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-12 fok között valószínű, míg 20 és 25 fok között alakulnak a maximumok.

Napos lesz a péntek

A napsütést ugyan pénteken is gomolyfelhők zavarhatják meg, de sok csapadékra sehol sem kell számítani. Az idő többnyire napos lesz, ám a felhők helyenként kitakarhatják a napot. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-14, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között valószínű.

Hétvégén beköszönt a nyár

Szombaton kellemes, meleg nyári időre van kilátás, ugyanis ország nagy részén 23-29 fok között fognak alakulni a maximumok. Szombaton csak néhol északon, északnyugaton több helyen záporok, zivatarok zavarhatják meg a napos időszakokat. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15 fok között, míg a legmagasabb 23-29 fok között lesz.

Vasárnap is meleg lesz

A hét utolsó napján a szombatihoz hasonló lesz az időjárás, tehát sokat fog sütni a nap, de helyenként előfordulhatnak záporok, zivatarok. A nap folyamán a 11-16 fok lesz a legalacsonyabb, míg 22-27 fok lesz a legmagasabb hőmérséklet.

Viharos szélre lehet számítani

A hétvégén a légmozgást többnyire csak élén széllökések kísérhetik, szombaton és vasárnap zivatar környezetében a szél is megerősödhet. 

Ez is érdekelhet

Ilyen idő lesz a jövő héten

A jóleső nyári idő előreláthatóan a jövő héten is folytatódik. Többnyire meleg idő veszi kezdetét, a napos időt csak néhány gomolyfelhő és zápor, zivatar szakíthatja meg. Jövő héten közepesen felhős, nyárias idő várható. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels