A főpolgármester, Karácsony Gergely nagy bejelentést tett. Elkezdődik az elmúlt évtizedek legnagyobb vízminőség-javító beruházása

Uniós pénzből jön a beruházás

Karácsony Gergely a közösségi oldalán jelentette be, hogy Budapest több milliárd forintnyi európai uniós pályázati forrást nyert, amelyből az elmúlt évtizedek legnagyobb ivóvízminőség-javító beruházása kezdődik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kormánynak is odaszólt

A főpolgármester szerint a beruházás megmutatja, miért lenne fontos, hogy Magyarország és vele együtt a főváros hozzáférhessen az országnak járó uniós forrásokhoz.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Be kell tartani a korrupcióellenes szabályokat

„Ezért fontos, hogy a kormány betartsa végre a korrupcióellenes szabályokat, hogy Magyarország és Budapest is hozzáférjen a neki járó uniós forrásokhoz. A jogállami normák betartása immár nem valamiféle elvont kérdés, hanem sok más mellett a tiszta ivóvizünk is ezen múlhat.” – jelentette ki Karácsony.

Ezek a 20 milliárdos beruházás részletei

Kicserélnek 3000 elavult ólomcsövet. Felújítják 60 vízkitermelő kutat a Szentendrei- és a Csepel-szigeten. Valamint megújítják a meglévő hálózat egy részét is.

Íme Karácsony Gergely bejelentése

A kommentelők is adtak ötleteket

„Először a Fővárosi Vízművek kéne rendbe tenni, hogy például ismerjék a jelenlegi hatályos törvényeket és ennek megfelelően válaszoljanak időben. Amíg egy év alatt se tudnak egy tervet jóváhagyni mert nincs döntéshozó ember, mit várunk?! A pénz nem elég, ember is kell hozzá, SZAKEMBER” – írta a főpolgármester bejegyzéséhez egyikük.

Két napja erről tett bejelentést a főpolgármester

Közösségi oldalán azt írta, “súlyos városfejlesztési hiba volt számos budapesti villamosvonal megszüntetése”. Hangsúlyozta, hogy a villamos környezetbarát és egyben kényelmes tömegközlekedési eszköz.

Ez a villamos előnye

Budapest főpolgármestere szerint azért előnyös a villamos, mert a megálló sűrűbben helyezkednek el, mint a metró megállók. A fel- és leszállóhelyek közelében pedig az üzletek, vendéglátóhelyek forgalma fellendülhet.

Ez van a fókuszban

Karácsony Gergely szerint a pesti fonódó villamos legfontosabb fejlesztése jönne létre. Újpestet és a káposztásmegyeri lakótelepet átszállásmentes kapcsolat köthetné össze a belvárossal, valamint Dél-Budát Észak-Pesttel.

Ugyanakkor gondok is vannak

A budapestkörnyéke.hu is írt arról, hogy rendkívüli megszorításokra szorul a fővárosi vezetés, mert már a nyár közepére fizetésképtelenné válhat az önkormányzat. A jelenlegi adatok szerint júniusban 32,1, júliusban 52,6, augusztusban pedig 76,1 milliárd forint hiányozhat a főváros bankszámlájáról. Ha a 25 milliárd forintos mínuszt átlépik, nem tudják tovább finanszírozni a feladatokat, azaz csődbe jut Budapest.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI/Bruzák Noémi