A japán tulajdonú Enmech Pécelen új, 11 ezer négyzetméteres fejlesztést indított el. A 6,4 milliárd forintos beruházásban felépülő üzemben önvezető és elektromos autók alkatrészeit állítják elő, 251 munkahelyet teremtenek. Az gyár kialakítását az állam 641 millió forinttal támogatja.

Az Enmech már eddig is jelent volt Pécelen, a fejlesztéssel 60 százalékkal nő majd a termelési terület. A 11 ezer négyzetméteres projekt során modern technológiákat fognak használni, az itt készülő termékek pedig túlnyomó többségben exportra kerülnek majd – írja a Magyarépítők.hu.

Kapcsolódó cikkek:

Az eseményen Szűcs Lajos országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a beruházás szempontjából fontosak a térség infrastrukturális háttérfejlesztései. Többek között hangsúlyozta, hogy a Pécelt is érintő vasúti beruházások folyamatosak és a közúti kapcsolat is fejlődik.

27 ezer munkahelyet teremtettek Magyarországon a japán cégek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen elmondta, hogy Magyarország autóiparának teljesítménye megközelíti a 10 ezer milliárd forintot.

Emellett beszélt a magyar-japán gazdasági kapcsolatok fontosságáról. Kifejtette: a távol-keleti ország cégei 27 ezer magyar embernek adnak munkát. A japán vállalatok a térségből hazánk legnagyobb befektetői, a teljes nemzetközi mezőnyben a hetedik helyen állnak a Magyarországra hozott beruházások számát tekintve.

Dugócsökkentő is egy ilyen beruházás

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálnak korábban adott exkluzív interjújában Szijjártó Péter azt mondta, hogy „Én azért is próbálok minél több beruházást Budapest környékére hozni, hogy az ehhez kapcsolódó gazdaságfejlesztési koncepció keretében a régóta halogatott, a régóta meg nem oldott útépítéseket, fejlesztéseket meg lehessen végre oldani.”

Kapcsolódó cikk: A Dunakeszin élő miniszter elővárosi vonattal járt a Parlamentbe dolgozni

Az ilyen munkahelyteremtő beruházások tehát nem csak a közlekedési infrastruktúra fejlődését segítik, hanem a dugókat is csökkentheti, hiszen ha egyre több munkahely lesz az agglomerációban, egyre kevesebb embernek kell bejárnia a fővárosba. Erről az érdi polgármester, T. Mészáros András beszélt a portálunknak adott, szintén exkluzív interjújában.

Kapcsolódó cikk: Érd a fiatalok városa, nagyszerű lehetőségekkel – exkluzív interjú T. Mészáros András polgármesterrel

Kiemelt kép: Illusztrációa, a Pécelen működő Emnech-csoport egyik ázsiai gyára