Ismét egy celebet igazolt le a Fidesz. Budapesten, a 2. kerületben, az előzetes várákozásokkal ellentétben, nem Gór Csaba, a kormánypárt választókerületi elnöke, hanem Dombi Rudolf, egykori olimpikon lesz Őrsi Gergely kihívója. A Fidesz stratégiája tavaly is sikerrel járt, amikor Kammerer Zoltán indította el Gödön. Ő nagy fölénnyel megnyerte az időközi választásokat. Ráckevén is ismert emberrel támad a Fidesz, ott Szebeni Istvánt, a TV2 egykori műsorvezetőjét indítják.

Olimpikon indul a 2. kerületben

Egy korábbi olimpikon, Dombi Rudolf lesz a Fidesz polgármesterjelöltje a 2. kerületben. A sportoló, 24.hu megkeresésére azt mondta, nem kívánja sem cáfolni, sem megerősíteni a jelöltségére vonatkozó információt, de néhány nap múlva szívesen nyilatkozik majd.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gór Csaba nem indul

Pénteken, a Magyar Nemzet írta meg, hogy Gór Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke nem indul a polgármesteri székéért. Gór Csaba volt az országgyűlési választásokon Tordai Bence kihívója, végül alulmaradt a Párbeszéd politikusával szemben, és listán sem került be a parlamentben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Fidesz rendezvények vendége

Az egykori sportoló az elmúlt hónapokban lett állandó és kiemelt résztvevő a kerületi Fidesz-rendezvényeken. Szerepléseiről Gór Csaba és a kerületi Fidelitas több fotót is közzétett a Facebookon. A hétvégén pedig – több új celeb mellett – ő is ott volt Orbán Viktor évértékelőjén.

Dombi Rudolf a 2. kerületi Fidesz rendezvényén

Forrás: Facebook/Gór Csaba

Sportkarriere

Dombi Rudolf 2012-ben érte el sportolói karrierje csúcsát, akkor Kökény Rolanddal együtt megnyerte a londoni olimpia kajak kettes 1000 méteres versenyét. 2018-ban vonult vissza a versenysporttól, majd egy évvel később a TV2 extrém sportos realityjében, az Exatlon Hungaryban tűnt fel.

Őrsi megverte a Fidesz polgármesterét

A szocialista Örsi Gergely 2019-ben 52,7-47,3 arányban győzött a kerületet 13 évig irányító Láng Zsolt ellen. Örsi a 24.hu megkeresésére azt mondta, most is pártpolitikusra számított kihívóként, de tavaly ősz óta feltűnt a porondon Dombi, akit azóta mindenütt, iskolai és egyházi rendezvényeken is promotál a Fidesz.

Kammerer nyert Gödön

Tavaly a gödi időközi polgármester-választáson a szintén kajakos olimpiai bajnok, Kammerer Zoltán mögé állt be a Fidesz, miután  az ellenzéki összefogás jelöltje megbukott. Balogh Csaba mögül kihátráltak a képviselők, így kénytelen volt lemondani.

Kirúgta kihívóját

A tavalyi időközi választásokon Kammerer ellen Göd akkori alpolgármestere indult. Végül fölényes győzelemmel nyert Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozó. A sportoló a szavazatok 57,3 százalékát kapta meg. Az akkori alpolgármester, Szilágyi László pedig a szavazatok 29 százalékát szerezte meg. A fideszes polgármester, beiktatása után, azonnal kirúgta az alpolgármestert.

Szebeni István Ráckevén indul

Amint arról elsőként beszámoltunk, Ráckevén, a Tények egykori műsorvezetőjét, Szebeni Istvánt indítja a Fidesz. A TV2 volt munkatársa a BudaPestkörnyeke.hu-nak azt mondta, azért vállalta el a felkérést, mert híradósként nem tudott közéleti szerepet vállalni és ennek most jött el az ideje. Ráckevéből pedig az ország egyik legvonzóbb városát szeretné létrehozni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dombi Rudolf – Forrás: TV2