Víz- és sárátfolyás miatt lezárták az M4-es autóutat szerdán Albertirsa térségében.

Víz és sár

Az Útinform a honlapján azt írta, a hirtelen lezúduló csapadék miatt az autóút 53-as kilométerénél alakult ki víz- és sárátfolyás. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljes utat lezárták

Az M4-es Albertirsa és Pilis közötti szakaszát mindkét oldalon lezárták. A rendőrség a Szolnok felé tartókat a 49-es jelű Pilis csomópontnál, míg a Budapest felé haladókat az 57-es Albertirsa csomópontnál letereli az útról – írja az MTI.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Óriási a torlódás

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt közölte, hogy több kilométeres torlódás alakult ki, ezért akinek módjában áll, válasszon másik útvonalat.

Erre megy a forgalom

A rendőrök a helyszínen biztosítják a helyreállítási munkálatokat, a forgalmat a 405-ös, a 4-es, valamint a 4606-os útra terelik – áll a közleményben.

Leállósáv is használható

Korábban arról írtunk, hogy az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Rába-hídnál, Győr térségében délelőtt kiépítettek egy újabb terelést. A munkavégzést befejezték, így a 129-es és 123-as km között a külső és a leálló sávon halad a forgalom.

Átterelés

A Hegyeshalom felé vezető oldalon a belső sávon és a szemközi oldal belső sávján kell haladni. Az átterelésnél villogó fénysor jelzi a helyes irányt – írja az Útinform. Szintén az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé Komárom térségében burkolatjavítási munkát végeznek. A 81-es km és 83-as km között a belső sávba kell sorolni. A torlódás több mint 10 km hosszú.

Így lehet kerülni

Aki teheti már a 67-es jelű Tata csomópontnál hajtson le a pályáról és a Kocs-Nagyigmánd útvonalon kerüljön. Visszatérni Nagyigmándnál Kisigmánd érintésével a 85-ös jelű Komárom csomópontnál lehet.

Torlódás az M0-áson

Az M0-s autóút keleti szektorán Maglód térségében az M3-as autópálya felé vezető oldalon a 47-es és 50-es km közötti szakaszon mozgó tereléssel burkolatjavítási munkát végeznek a középső és belső sáv zárása mellett. Az arra közlekedők torlódásra készüljenek. Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a 11. kerületi Repülőtéri út Kőérberki út és a MOL benzinkút közötti szakaszán. A kivitelezés ideje alatt félpályás lezárás mellett hétköznap reggel 9.00 óra és 15.00 óra között ill. hétvégén reggel 7.00 és 17.00 óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett.

Így lehet megúszni

A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út- Egér út- M1/M7-es autópálya közös szakasza útvonal javasolt. Ahogy írtunk róla, két hossztartó vasbeton tartógerendát emelnek ki május 6-án és 7-én, szombaton és vasárnap a népligeti felüljáróból. A kiemelt mintákon és a feltáruló szerkezeti elemeken szakemberek bevonásával helyszíni és laboratóriumi vizsgálatokat végeznek.

Itt lesz sebességkorlátozás

A munkaterület mellett a forgalom egy sávon, sebességkorlátozás mellett haladhat. A Könyves Kálmán körúton déli irányból az Üllői útra balra kanyarodó két sáv közül a belsőből nem lehet majd balra kanyarodni az Üllői útra. A felüljáró alatti parkolóterületek továbbra is lezárva maradnak. A felüljárón a jelenlegi forgalmi rend nem változik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció