Nem sokkal ezelőtt írtuk meg, hogy Orbán Viktor törölte a hétvégére beharangozott 70 ezer embert érintő tömeges oltást, mert hibás sms-eket küldtek szét az országban. Miközben napok óta a raktárban vannak az oltások, a kormánynak nem sikerült megszervezni, hogy ezek minél előbb eljussanak az emberekhez. Karácsony Gergely főpolgármester pénteken felajánlotta Budapest segítségét, azt javasolja, hogy más országokhoz hasonlóan, stadionokban alakítsanak ki oltási központokat. Azt kéri, kapja össze magát a kormány és vessen véget az oltási káosznak.

Drámai helyzet

A főpolgármester így fogalmaz a közösségi oldalán: „Miközben én sem láttam más lehetőséget a drámai járványhelyzet kezelésére, mint a zárást, tudom, nagyon sokak vannak, akiknek most újra át kell szervezniük az életüket, a családjukat, sokaknak okoznak az új szabályok új bizonytalanságot, nehezen viselhető terheket” – írja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Világos iránymutatás

A főpolgármester szerint mindenki megérdemli, hogy tiszta és világos iránymutatást kapjanak az oltásokkal kapcsolatban. Normális esetben a leírt szabályoknak meg kellene előzniük a politikusi beszédeket. EZT IS OLVASD EL: Teljes káoszba fulladt a hétvégére meghirdetett tömeges oltás, Orbán Viktor kénytelen volt lefújni az egészet

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Hatalmas a baj

Karácsony Gergely így fogalmazott: „Hatalmas baj lehet az oltási terv végrehajtásával, ha már a miniszterelnök is hibákról beszél – nem szokása neki a beismerés. Most újabb 70 ezer embert sikerült a totális bizonytalanságba taszítani. Lesz akkor tömeges oltás a hétvégén, vagy nem? Mi folyik itt?!” – kérdezi a főpolgármester. FONTOS: Annyi hiba csúszott a rendszerbe, hogy leállították az sms értesítéseket: Orbán Viktor felülvizsgáltatja az adatalapú behívókat

Nem készült fel a kormány

„Érthetetlen, hogy miközben egy éve velünk van ez az átkozott vírus, miközben hetek óta pontosan előre jelezték a szakemberek a harmadik hullám veszélyeit, miért nem lehetett erre időben felkészülni?!” – írja a főváros első embere.

Karácsony Gergely segítséget ajánlott Orbán Viktornak

Mint fogalmazott: „Remélem, hamar úrrá lesz a káoszon a kormány mindannyiunk érdekében. Hogy így legyen, ahhoz ajánlott segítséget Budapest azzal, hogy saját oltási tervet adott át a kormánynak.”

Stadionokban legyenek az oltópontok

A főpolgármester szerint fontos lenne, hogy az oltások gyorsabb és biztonságosabb lebonyolítása érdekében a kormány kész és képes legyen az együttműködésre. Ha más országokban meg tudták oldani, hogy oltópontokat alakítsanak ki a stadionokban, nálunk is hasznos lenne, „hiszen speciel stadion az van elég.” – írja Karácsony Gergely.

Nem válogat a vírus

Budapest biztonságos működtetése szempontjából vannak olyan kulcsfontosságú szakemberek, akiknek esetleges kiesése a munkából komolyan befolyásolhatja a város hétköznapjait. De a vírus nem válogat.

Tömeges fertőzés

Karácsony Gergely szerint a szemétszállításban, vagy a metró üzemeltetésében kulcsfontosságú szerepet játszó emberek körében is megjelent a tömeges fertőzés. Ezért – mint írja – különös erőfeszítéseket kell tenni a kiszámítható működés fenntartása érdekében. Fontos lenne, hogy az ilyen munkakörben dolgozók mielőbb megkapják az oltást, nem csak Budapesten, de más településeken is.

Kapja össze magát a kormány

„Mindazokat, akiknek az egzisztenciáját veszélyeztetik az újabb korlátozások, teljes körűen kártalanítani kell. A főváros teszi, ami erejéből telik. A jelentős bérleti díjkedvezményt például nem csak márciusra, de az év egészére kiterjesztettük, hogy ezzel ne csak a korlátozások átvészelését, de a talpraállást is segítsük. Most ki kell tartanunk, hogy mihamarabb vége legyen. Kapja össze magát a kormány, vessen véget az oltáskáosznak, ez most a legfontosabb!” – írja friss posztjában Karácsony Gergely.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a főpolgármester posztja

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Orbán Viktor – BPK-montázs