Aki sms-t kapott arról, hogy hétvégén oltást kap, mégsem kap és elnézést kér a kormány a hibáért. Decemberben még azt mondta a miniszterelnök, hogy egy hétvége alatt mindenkit be tudnának oltani, aki kéri, most hétvégén 70 ezer embert sem sikerül beoltani. A kiküldött értesítések jelentős része hibás, rossz helyre ment ki vagy nem megfelelő ember kapta. Orbán Viktor elismerte a hibát és inkább lefújta a hétvégi akciót.

Technikai hibák sora

„Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk.” – írták a kormányzati oldalon, majd gyorsan átírták a szöveget. Az eredetit a Portfolió szúrta ki, alább látható. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Itt látható a hibáról szóló rész, amit később töröltek

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Újabb sms-t küldenek

György István, az oltási munkacsoport vezetője pénteken 12 órakor az operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, hogy most hétvégén nem kapják meg az oltást azok, akik sms-t kaptak erről. Mint mondta, nemsokára elnézést kérő sms-t küldenek és később döntenek arról, hogyan, mikor és kinek adják be a most hétvégén nem beadott 70 ezer oltást.

Országos kavarodás

Orbán Viktor pénteken reggel jelentette be, hogy felülvizsgálják azt a rendszert, amely sms-ben hívják oltásra az embereket. A miniszterelnök elismerte, hogy nagyon sok a hiba van az adatokban, emiatt keletkezett nem kis kavarodás, a rendszert egy rövid időre le is állították.

Próbálják javítani a hibát

A miniszterelnök megkérte Müller Cecília tisztifőorvost, hogy hozzanak létre egy telefonon elérhető információs pontot, ahol bejelentést tehetnek azok, akik tévesen kaptak sms-t. Nagy kérdés, hogy a telefont felveszi-e majd valaki, vagy az történik, mint nyáron, amikor a koronavírus-tesztelés kéréséhez egy központi számot kellett hívni, ami szinte elérhetetlen volt.

Tömegesen kiküldött hibás sms-ek

A hétvégére tervezett, de kudarcba fulladt oltással kapcsolatban a BudaPestkörnyéke.hu több olvasója jelezte, kapott sms-t, miközben már múlt héten megkapta az oltást. Van aki Pest megyében él, mégis máshová kapott behívót. Van olyan olvasónk, akinek több mint 100 kilométerre kellene utaznia ahhoz, hogy megkapja a koronavírus elleni vakcinát. De olyan olvasónk is akadt, aki hat sms-t kapott.

Kínos az egész

Bármi is történt rémesen kínos, hogy az oltás ilyen káoszba fulladt, különösen annak fényében, hogy Orbán Viktor még december közepén arról beszélt, egy hétvége alatt mindenkit be tudnának oltani, aki kérte a vakcinát.

Óriási problémák

Most kiderült, hogy óriási problémák vannak és még 70 ezer embert sem sikerült nem csak beoltani, de kiértesíteni sem, így roppant kétséges, hogy a kormány képes lenne-e egy hétvége alatt akár 2 millió embert beoltani.

Megint változik az oltási terv, amit még nem látott senki

Közben bejelentették, hogy ismét változtatnak azon az oltási terven, amit a kormány eddig nem mutatott meg senkinek, így azt sem tudni biztosan, hogy létezik-e egyáltalán.

Máshol gördülékenyen megy

Közben Szerbiában már a lakosság jelentős részét beoltották, úgy, hogy minden érintett előre tudja mikor, hol, milyen vakcinát fog kapni. Ott sportcsarnokokban reneztek be hatalmas oltási központokat, hogy gyorsan haladjon a vakcinálás. Hasonló történt Izraelban vagy a Amerikában, ahol minden gond nélkül már 50 millió embert oltottak be.

Az oltásért felelősök bénázása

Müller Cecíliához, az országos tisztifőorvoshoz kapcsolódóan nem ez az első bénázás. Nemrég attól volt hangos a sajtó, hogy nem tudott egy e-mailt rendesen elküldeni a 21. században az a vezető, akire Magyarország járványvédelmét bízták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook/Koronavírus Tájékoztató Oldal