Megkezdődött a koronavírus elleni AstraZeneca-vakcina hétvégi beadásáról értesítő sms-ek kiküldése – értesült az MTI csütörtökön.

A Vakcinainfo küldi az sms-eket

Az sms-eket a Vakcinainfo küldi, azokban szerepel a védőoltás beadásának helye és ideje, valamint az, hogy az oltás az AstraZeneca-vakcinával történik. Az üzenetben kérik, hogy az oltóponton mindenki pontosan jelenjen meg, és ha teheti, vigye magával a koronavirus.gov.hu oldalról kinyomtatható hozzájáruló nyilatkozatot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Erre hívják fel a figyelmet!

Az sms-ben felhívják a figyelmet arra, hogy ha valaki a megjelölt időpontban nem tud megjelenni, az oltásra csak a későbbiekben lesz lehetősége. DURVA! Elesett a belgyógyászati területi ellátás Pest megyében – A mentősnek kell kitalálni, melyik klinikára vigyék a beteget

74 ezer ember oltanak be a hétvégén

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai tájékoztatóján azt mondta: szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget terveznek beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával. Az érintetteket csütörtökön sms-ben értesítik.

Erre kért mindenkit a tiszti főorvos

Az országos tisztifőorvos azt kérte azoktól, akik megkapják az sms-t, hogy pontosan és felkészülten érkezzenek. Hozzák magukkal személyazonosító irataikat, TAJ-kártyájukat, a koronavírus.gov.hu oldalról letöltött, majd kitöltött beleegyező nyilatkozatot. Emellett javasolta, hogy az érintettek praktikusan öltözködjenek, legyen náluk víz, a cukorbetegeknél ennivaló.

Az sms-re nem kell reagálni

Közölte, hogy az értesítettek ne válaszoljanak az sms-re, az tulajdonképpen egy “behívó”. Müller Cecília csütörtöki tájékoztatása szerint a 18-59 éves krónikus betegek közül 250 ezren regisztráltak eddig koronavírus elleni védőoltásra, és azt 114 ezren már meg is kapták. Szombaton és vasárnap újabb több mint 70 ezer embert oltanak be a kórházi oltópontokon. NE HAGYD KI! 280 ezer adag Szputnyik érkezett az országba – videó

Egész hétvégén oltani fognak

Az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint a hétvégén 101 kórházban 433 oltóponton reggel nyolc órától este hét óráig adják be a védőoltásokat, egy-egy helyen óránként tizenkét ember fogadására készülnek. Az oltási kampányban 600 orvos és 1200 ápoló vesz részt – mondta.

Bejelentették a szigorításokat

Mindeközben, ahogyan azt a BudapestKörnyéke is megírta, Gulyás Gergely a kormányinfón bejelentette az ország teljes lezárást. Ennek értelmében az oktatás területén az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják.

A kivételek

Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják, ez alól kivétel a élelmiszerboltok, a patika, a drogéria és a benzinkút. Ugyanezen intervallumban minden szolgáltatás szünetel, kivétel a magánellátások. EZ IS ÉRDEKELHET: Lefosztották az emberek az FFP2-es maszkkészleteket, pedig be sem jelentették, hogy kötelező lenne

Kiderült a kaszinók, bankok és dohányboltok sorsa

Mint megírtuk Magyarország Kormánya Facebook oldala arról adott tájékoztatást, hogy a szolgáltatások körében a zárva tartás természetesen a kaszinókra is vonatkozik, viszont a tavaly tavaszi időszakhoz hasonlóan a bankfiókok és a dohányboltok továbbra is nyitva tarthatnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vakcina – Forrás: Koronavírus tájékoztató oldal Facebook