Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília kínosan benézett egy e-mailt. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kérdéseire „hárítólevelet” küldtek az országos tisztifőorvos hivatalából. Miután elküldték a képviselőnek, elküldték Müller Cecíliának is, aki azt hitte ez még piszkozat és leszúrta a kollégáit, majd elküldte annak is, akinek nem akarta. Úgy tűnik Müller Cecíliának nem erőssége az email.

Nyunyóka

„Müller „Cili” Cecília véletlenül a parlamenti címemre is elküldött egy levelet, benne egészen botrányos mondattal. Ezzel egyrészt hivatalos levélben teszi a nyunyókánál is nevetségesebbé magát. Másrészt hivatalos levélben leleplezi, ahogyan a kormány visszaél a járványra hivatkozva megszerzett rendkívüli jogrenddel” – írja Hadházy Ákos országgyűlési képviselőa Facebook-oldalán. Az eredeti posztot a cikkünk alján lehet elolvasni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva olvashatod el.

17 milliárd forint

Hadházy Ákos kéréssel fordult a tiszti főorvoshoz, hogy küldje el neki egy 17 milliárd forint uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és adjon lehetőséget a szerződésekbe való betekintésébe. Ám a „normális” válaszadási idő lejártával levélben az országos tisztifőorvos arra hivatkozva tagadta meg a kérést, hogy „annak teljesítésével veszélyeztetné a járványügyi védekezést”. EZT IS OLVASD EL! Szülőként égnek áll a hajad attól, amit Müller Cecília mondott az iskolai karanténról

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Müller Cecília nem figyelt

Az országgyűlési képviselő szerint az történhetett, hogy Müller Cecília nem tudta, hogy ezt a választ, miszerint Hadházy kérésének teljesítése veszélyeztetné a védekezést, már elküldték hivatalos válaszként a politikusnak.

Benézte az emailt

Müller Cecília azonban csúnyán benézte a levelezőprogramot és azt hitte ez még csak egy piszkozat és a véleményét, javítási kérését elküldte a kollégáinak, de nem vette észre, hogy a címzettek között ott van Hadházy Ákos is, így fogalmazott:

Nincs jobb szöveg?

„Kedves Kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ezt a veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili” 

Törvénytelenség beismerése

Hadházy azt állítja, az egész történet a beismerése annak, hogy törvénytelenül húzták el a kért információ átadását. A képviselő szerint az, hogy a közérdekű adatigénylés határidejét meghosszabbították, a teljhatalommal való visszaélés, amire szerinte ez a levél rá a bizonyíték. Mint fogalmazott:

5 perc munka lett volna

„45 napra hosszabbította a határidőt. Pedig ez neki kb. 5 perc munkájába került volna, csak utasítania kellett volna a prokektmenedzsmentet, hogy a nyilvántartásukból kérjék le az adatokat és küldjék el nekem.” – írja az országgyűlési képviselő.

Nem közérdekű adatigénylés

Hadházy Ákos hozzátette: rá tulajdonképpen nem is vonatkozna az infótörvény és annak módosítása, hiszen nem közérdekű adatigényléssel, hanem országgyűlési képviselőként fordult a tiszti főorvoshoz.

Folytatja a felderítést

Hadházy megerősítette, ezek után is folytatja a 17 milliárdos projekt körülményeinek felderítését, illetve haladéktalanul felhívja a tiszti főorvos figyelmét arra, hogy lejárt a határideje a válaszadásra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva olvashatod el.

Ezeket se hagyd ki, klikkelj a címekre!

Itt a teljes poszt

Kiemelt kép: Müller Cecília – Forrás: MTI