Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta százezres fűtésszámlát kaptak a csepeli nyugdíjasok, mint később kiderült adminisztrációs hiba állhat a háttérben.

Horribilis összegek

Az esetről az RTL Híradó számolt be, a riportból kiderült, van olyan lakó, akinek a korábbi 30 ezer forintos számla helyett most 107 forintról jött csekk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudják kifizetni

A híradóban többen is megszólaltak, volt, aki sírva is fakadt, amikor meglátta a horribilis összegről szóló számlát, valamint elmondták, a nyugdíjukból ezt nem tudják finanszírozni.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Egyeztetnek a Főtávval

Bár a lakószövetkezet azt mondja a jövő héten egyeztetnek a kérdésben a Főtávval, úgy tűnik, hogy a hatalmas összegeket ki kell majd fizetni, amit aztán majd beszámítják később az érintetteknek. Ezt viszont nem tartják megfelelő megoldásnak a károsultak, ugyanis többen is vannak, akik nem tudják kifizetni ezeket az összegeket.

Itt az RTL riportja:

Kapcsolódó:

A csepeli nyugdíjasok százezres fűtésszámlát kaptak: állítólag emiatt jöttek ki a horribilis összegek – videó

Megszólalt Németh Szilárd

Az ügy kapcsán most megszólalt Németh Szilárd is, az országgyűlési képviselő valamint a a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a közösségi oldalán azt írta: “Megdöbbenve olvastam a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több, mint százezer forintos távhő-számlát kaptak. Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok.” – írja a bejegyzésben majd így fogalmaz:

Ezt azonnal ki kell vizsgálni

“Ezt azonnal ki kell vizsgálni! Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre! Továbbá, vizsgálja ki azt is, hogy a jogsértés előfordulhatott-e más távfűtésű lakóházakban! Egyúttal arra kérem a Fővárosi Kormányhivatalt, hogy haladéktalanul és teljes körűen vizsgálja meg a Kölcsey Lakásszövetkezet és a FŐTÁV felelősségét a fogyasztóvédelmi szabályok és a rezsicsökkentés megsértésében. Magyarországon a rezsicsökkentés minden rezsifizető magánszemélynek törvényben biztosított jogon jár, azt senki sem sértheti meg büntetlenül!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes poszt:

KÖZLEMÉNYMegdöbbenve olvastam a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több, mint százezer forintos…

Posted by Németh Szilárd on Sunday, June 12, 2022

Kiemelt kép: RTL Híradó videorészlet