Hét évvel a fővárosi közbringarendszer indulása után nem csak a MOL Bubi tarifarendszere, hanem a teljes szolgáltatás is megújul, hogy az eddigieknél lényegesen jobb felhasználói élményt nyújtson. Karácsony Gergely kipróbálta az új bicikliket, szerinte a magas és alacsony emberek is könnyen tudják majd használni.

Sokkal olcsóbb lesz használni

Megfizethető díjak, megszűnő kaució, rugalmas, perc alapú számlázás – íme, néhány példa a MOL Bubi tarifáit érintő változások közül. A megújuló közbringarendszer árstruktúráját úgy dolgozták ki, hogy kedvező legyen a rendszeresen és a ritkábban kerekezők számára egyaránt. A pontos árakat a cikkünk alján találod. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Könnyebb velük bringázni

Az új kerékpárok a defekttűrő, fújt gumiknak és a kisebb súlyuknak köszönhetően könnyebben tekerhetők és jelentősen jobban gurulnak a korábbiaknál. Az új applikációban minden ügyet könnyen el lehet intézni, többé nincs szükség személyes ügyintézésre, emellett a honlap is megújul.

Okoslakat, csengő, átalakított váz

Az okoslakattal egyszerűbb a kerékpárok lezárása, a magasabb kerekek miatt pedig a dokkolás is könnyű, egy vadonatúj csengőt és egy praktikus mobiltartót is kapott a kerékpár. Az átalakított váz és a könnyebben állítható nyeregmagasság a legmagasabbak számára is kényelmessé teszi a kerékpározást.

Már tesztelik

A fővárosban közlekedők tehát egy modernebb, könnyebben használható MOL Bubit vehetnek birtokukba, mely támogatja a fenntartható és élhető Budapest vízióját. Jelenleg a rendszer végső tesztelése zajlik, immár kizárólag ennek eredményei határozzák meg, hogy pontosan mikor térhet vissza a megújult MOL Bubi.

Május közepén átadhatják

Karácsony Gergely erről azt írta a közösségi-oldalán, hogy a tesztelés az utolsó fázisába lépett, ez azt jelenti, hogy 7 hiba nélküli napot kell letudni, ha ez sikerül, akkor nagyjából május közepétől átadják őket a nagyközönségnek.

Karácsony Gergely is kipróbálta

A főpolgármester szerint a bicajok könnyebbek lettek, a fújt gumiknak hála jobb tekerni őket, okos lakatot kapott, új appot és honlapot. Nem utolsó sorban pedig 50%-kal lesznek olcsóbbak. Az oldalára feltöltött videóból az is kiderül, hogy a magas és alacsony emberek is könnyen tudják használni. IDE KAPCSOLÓDIK: Elnézést kért Karácsony Gergely, amiért Orbán Viktorról az mondta, hogy alacsony és kövér

Itt vannak az árak

A rendszeres használóknak egyértelműen bérletet érdemes vásárolniuk, amely feleannyi lesz, mint korábban volt. Egy havi bérlet 500 Ft-ba, egy éves bérlet 5000 Ft-ba kerül.

Az első fél óra ingyenes

Az eddigiekhez hasonlóan érvényes bérlettel a bringák használatának első 30 perce korlátlan alkalommal díjmentes. Ha viszont valaki több mint fél óráig használja folyamatosan a biciklit, a 30-ik perc után 20 Ft-ot kell fizetnie percenként.

Bérlet esetén a legolcsóbb

Az elmúlt évek felmérései szerint kevesen vannak azok, akik több mint fél órán át bicikliznek a MOL Bubival. Az utazások túlnyomó része 7 és 11 perc közötti hosszúságú, azaz a bérletes kerekezők többségének nem kell majd ráfizetnie az ingyenes időszakra. Éves bérlet választása esetén pedig havonta alig több mint 400 Ft-ot kell fizetniük. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Karácsony Gergely videója

Kiemelt kép: Részlet a fenti videóból