Nem a kultúra, hanem a barbár erőszak jegyében történt. Erőszak a város legfontosabb közparkjával szemben. Erőszak a kivágott fákkal és azokkal a több mint száz éves platánokkal szemben is, amelyeknek a vízellátását teheti tönkre az épület” – írta Karácsony Gergely a Magyar Zene Háza megnyitójának apropóján.

Erőszak a jogállam ellen

A főpolgármester szerint az épület „erőszak a jogállammal szemben, hiszen az összes korábban létező jogszabályt meghekkelve egy külön lex Városliget tette lehetővé a megépítését”. Karácsony Gergely szerint az építkezések leállítását szorgalmazó népszavazási kezdeményezését jogellenesen megakadályozták.

Erőszak az adófizetőkkel szemben

Úgy látja: az intézmény „erőszak az adófizetőkkel szemben” is, ugyanis a beruházás sokkal többe került, mint előzőleg megállapították.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Azért elmegy

Senkit nem buzdít arra, hogy ne látogassa a Magyar Zene Házát, sőt úgy véli, a beruházás okozta károkat leginkább azzal lehet csökkenteni, hogy „ha már megépült, akkor használjuk”. Zeneszerető emberként valószínűleg ő is elmegy majd.

A harcias poszt

Másik oldal, másképpen látja

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára viszont lelkes. “a zene mindenkié. Olyan, mint a sport. Egyesít, összehoz bennünket, legkülönbözőbb magyarokat. És ha magyarok a zene egyetemes nyelvén alkotnak nagyot, az egész világ a lelkes közönségük”.

Híres zenészek játszottak

A szombati megnyitón egyébként Szakcsi Lakatos Béla és játszott, sőt elzongorázta azt a dallamot is, amely annyira kedves Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy posztolt is róla.

A Fidesz kampányszlogenje

Orbán Viktor nótázós üzenete

Nagy a kísértés, de talán mégsem illik, hogy a magyar kultúra napján politikai revánssal foglalkozzunk, de ne feledkezzünk el róla, csak halasszuk ezt el, és inkább áprilisban húzzuk el a nótájukat – utalt a választásokra a megnyitón a miniszterelnök az Index összefoglalója szerint.

A megnyitóbeszédről itt számoltunk be részletesen:

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd