Gulyás Gergely a mai kormányinfón jelentette be, hogy idén biztosan elmarad az augusztus 20-i rendezvény, így a tűzijáték és a légiparádé is.

A mai kormányinfón pedig egyebek mellett az is kiderült, hogy augusztus 15-ig biztosan nem lehet 500 fő feletti rendezvényeket tartani, de ez utána is kétséges, erről a BudapestKörnyéke is beszámolt.

Karácsony Gergely nem sokkal Gulyásék bejelentését követően közösségi oldalán beszélt arró, hogy örül, hogy a kormány kivételesen hallgatott a józan hangongra.

“Örülök, hogy a kormány kivételesen hallgatott a józan hangokra, és idén elmarad az augusztus 20-i tűzijáték. Felelőtlenség lett volna, ha több százezres tömeg gyűlt volna össze a Duna-parton egy olyan időszakban, amikor a járvány bármikor belobbanhat.

Idén több ünnep is rendhagyóan alakult, számos szokásunkat kellett felfüggesztenünk egy időre, de hiszem, hogy volt és van is értelme ezeknek a lemondásoknak. Hiszen ennek is köszönhető, hogy hétköznapjaink most – az előírások szigorú betartása mellett – már egy kicsit hasonlítanak a járvány előtti életünkre. Ezt kell megvédenünk közösen, óvva magunk és egymás egészségét.” – írja bejegyzésében a főpolgármster.

Örülök, hogy a kormány kivételesen hallgatott a józan hangokra, és idén elmarad az augusztus 20-i tűzijáték….

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, July 16, 2020