Újabb hangfelvételt hoztak nyilvánosságra a fővárosi Városháza eladásáról. Bajnai Gordon volt miniszterelnök beszél rajta. Csütörtök este a politikus, miután bemutattak róla egy fotót Gansperger Gyulával, titkosszolgálati jellegű megfigyelési akciót emlegetett, amelynek ő áldozata volna.

Nem csak fotó, hangfelvétel is

Egy maszkos alak a csütörtök esti Bajnai-fotó után egy hangfelvételet tett közzé. Ezen a volt baloldali miniszterelnök meglehetősen egyértelműen beszél a fővárosi városháza eladásáról

Együtt küzdöttek a barikádon Gansperger Gyulával

A Városháza-projektről azt mondták, hogy van szándék, hogy ebből legyen egy fejlesztés. Volt már több érdeklődő. Úgy gondolják, hogy a legtöbb magyar szereplőnek nincsen képességük – most így mondom – részben tőke, részben egyéb, hogy megcsinálják – hallható Bajnai Gordon a hangfelvételen, amikor a Városháza eladásának ügyében beszélget Gansperger Gyulával és egy harmadik személlyel.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Eladnák vagy sem a városházát?

“Ők szeretnék ezt meglépni. És akkor a másik, hogy annak idején a Gyula kérdezte tőlem, hogy kivel kell ebben az ügyben beszélni. Akkor én ebben tájékozódtam, és azt mondták, hogy egyelőre a Barts Balázs van erre kijelölve mint szakember.” “De ő nem politikus” – szól ekkor közbe egy ismeretlen beszélő.

A hivatal kisebb helyen is elférne

„Barts Balázs egy jó szakember, én azt tudom, amennyire megismertem. Tehát egész életében ingatlanügyekkel, -fejlesztésekkel foglalkozott. De hát én most nem beszéltem vele erről, hanem azzal, aki jóval fölötte áll” – fogalmaz Bajnai Gordon.

Összehúznák magukat egy modern épületben

Ezek utána arról van szó, hogy a projekt keretén belül létrehoznának egy új épületet, amelybe a városházi apparátus dolgozhatna majd és ez takarékoskodással is járna. Természetesen a mostani főépület eladása pedig bevételt jelentene a város vezetésének.

A választásokig nem aktuális

“Jövő április előtt, választások előtt nem lehetne döntés, mert bármilyen döntés van, azt egyszerűen csak a választások miatt mindenki meg fogja támadni, akár a saját koalíciójukból, de mindenképpen a másik oldalról is” – hallható Bajnai Gordontól.

Tordai Csaba

“Én annyit tudok tenni, hogy jelzem még egyszer a Tordainak (Tordai Csaba – a szerk.), hogy én úgy hallottam, hogy van szándék továbbra is. Ő a tanácsadója a polgármesternek. Ő a Miniszterelnöki Hivatalban jogász volt, amikor miniszterelnök voltam. Ő egy jogász, de gyakorlatilag két ember üzemelteti ma a Városházát, ő az egyik.” – mondja itt a hallhatóan agyonvágott felvételen Bajnai Gordon.

A majd 7 perces felvételt itt találod:

Karácsony Gergely reagálása

Nem kérdés számomra, hogy a titkosszolgálati módszerekkel készített, részben manipulált, részben hazug hangfelvételek mögött a Fidesz áll – írta Facebookon közzétett bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester Putyin orosz elnököt is említi posztjában majd megjegyzi: vissza fogjuk szerezni a hazánkat az orosz érdekeket kiszolgáló maffiaállamtól.

Az orosz titkosszolgálat