Közleményben adta ki a Főpolgármesteri Hivatal, hogy a több milliós kifizetések még az előző városvezetés által kinevezett tisztségviselők távozásával függött össze. A főváros azt is tisztázta, miért rejtették el a listán a jutalmazottak neveit.

Busás jutalmak

Mint korábban megírtuk, a főváros nyilvánosságra hozott egy névtelen listát, amelyen tisztán látható, hogy az egyes városházán dolgozó személyek mennyi plusz jutalmat kaptak a 2020-as év végén. Ezen a listán szerepelt például egy olyan főosztályvezető, aki a 850 ezer forintos bruttó fizetése mellé bruttó 7.225.000 forintos extrát kapott – írta a Magyar Nemzet szombaton. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Voltak még kiemelkedő jutalmak

A listán szereplő több mint 7 millió forintos jutalom azonban nem volt egyedi eset. A felsorolásban ugyanis szerepelt még egy vezető főtanácsos, aki 4.252.000 forintos jutalmat kapott a 365.000 forintos fizetése mellé. Egy főelőadó pedig 3.150.000 forinttal lett gazdagabb úgy, hogy a havi bruttó fizetése 350 ezer forint.

Mások néhány százezret kaptak

A három magas összegen kívül volt még több bruttó egymilliós jutalom is, azonban a többi összeg ennél alacsonyabb volt.

A Városháza cáfolja a megjelenteket

A Városháza a Magyar Nemzet szombati cikkével kapcsolatban közölte, hogy a három kiemelkedő jutalom nem karácsonyi jutalom volt, hanem az előző városvezetés által kinevezett tisztségviselők távozásával összefüggő kifizetések, vagyis a közös megegyezések tárgyaként kifizetett összegek.

Ezért nem szerepeltek nevek a listán

A Városháza azt is kiemelte, hogy az előző városvezetés által kinevezett tisztségviselők kifizetésével kapcsolatosan nincs semmi titok, egyszerűen az adatvédelmi szabályok és a személyiségi jogok betartása miatt nem közölhetnek a részleteket.

Államtitkárok is kaptak jutalmakat

Korábban beszámoltunk róla, hogy több államtitkár is kapott jutalmakat az év végén. A 2020-as évben nyújtott teljesítményükért 19 államtitkár érdemelte ki azt, hogy az egyhavi fizetésének a felének megfelelő jutalomban részesüljön.

Ez is érdekelhet

19 államtitkárt jutalmaztak

A kormány elismerését a következő kormánytagok érdemelték ki: Farkas Sándor, Zambó Péter, Rácz András, Feldman Zsolt (Agrárminisztérium); Szabó István, Németh Szilárd (Honvédelmi Minisztérium); Tuzson Bence, Nagy János, Kovács Zoltán (2019 után újra), Dömötör Csaba (ME-i Kabinetiroda); Kovács József, Juhász Roland, Juhász Edit, Fónagy János (ME-i Kormányiroda); Orbán Balázs, Kovács Pál, György István, Fürjes Balázs, Becskeházi Attila, Azbej Tristan (Miniszterelnökség)

Ebben a Facebook-bejegyzésben reagált a főváros a kifizetésekre

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook