Megnevezett személyek nélkül adta ki a fővárosi önkormányzat a városházi főtanácsnokok és főosztályvezetők jutalmazásának listáját. A nyilvánosságra hozott listán van olyan városházi főosztályvezető, aki több mint hétmillió forint jutalmat kapott múlt év végén.

7.225.000 forintos jutalom

A főváros által nyilvánosságra hozott listán nem szerepelnek nevek, sem egyéb adatok, csak a beosztások és a busás jutalmak. Ezen a jutalmazási listán ugyan a nevek nem szerepelnek, de az tisztán látszik, hogy volt olyan főosztályvezető, aki bruttó 7.225.000 forintos jutalmat kapott a 850 ezer forintos bruttó fizetése mellé – írja 24.hu a Magyar Nemzet alapján. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem csak egy kiugróan magas jutalom volt

A több mint 7 millió forintos jutalom nem volt egyedi eset, ugyanis egy vezető főtanácsos 4.252.000 forintos jutalmat kapott a 365.000 forintos fizetése mellé. Egy főelőadó pedig 3.150.000 forinttal lett gazdagabb úgy, hogy a havi bruttó fizetése 350 ezer forint.

Vannak még milliós jutalmak

A listán ezenkívül szerepel még több bruttó egymilliós jutalom is, azonban a többi összeg ennél alacsonyabb, csupán csak néhány százezres.

Osztogatták a bónuszokat

Korábban írtunk róla, hogy több államtitkár is kapott plusz pénzeket a 2020-as évben nyújtott teljesítményükért. Összesen 19 államtitkár érdemelte ki azt, hogy az egyhavi fizetésének a felének megfelelő jutalomban részesüljön.

19 államtitkárnak járt az elismerés

Az extra elismerést a következő kormánytagok érdemelték ki: Farkas Sándor, Zambó Péter, Rácz András, Feldman Zsolt (Agrárminisztérium); Szabó István, Németh Szilárd (Honvédelmi Minisztérium); Tuzson Bence, Nagy János, Kovács Zoltán (2019 után újra), Dömötör Csaba (ME-i Kabinetiroda); Kovács József, Juhász Roland, Juhász Edit, Fónagy János (ME-i Kormányiroda); Orbán Balázs, Kovács Pál, György István, Fürjes Balázs, Becskeházi Attila, Azbej Tristan (Miniszterelnökség)

Budapesti tanácsadók is kaptak

Karácsony Gergely főpolgármester összesen 29 millió forintot fizetett ki jutalmakra a 2020-as év végén. Így történhetett meg az is, hogy a párbeszédes Jávor Benedek, Budapest brüsszeli képviseletének a vezetője nagyjából egyhavi fizetésnek megfelelő, bruttó 811 ezer forintos jutalmat kapott.

Jutalmazási lista

A Fővárosi Önkormányzat főjegyzője által átadott jutalmazási listából az is kiderül, hogy bruttó egymilliós jutalmat kapott még Karácsony Gergely kabinetvezetője, Balogh Samu és Gy. Németh Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes is, aki 1,2 millió forintos jutalomban részesült.

Ez is érdekelhet

Ők kaptak még kiemelt jutalmat

A kiemelt jutalmazottak között szerepel továbbá Rényi Ádám kommunikációs igazgató – 811 ezer forintos tétellel –, illetve A Város Mindenkié csoport szegényeket védő aktivistája, Misetics Bálint is, aki Karácsony Gergely lakhatási és szociális főtanácsadójaként dolgozik. Ő 805 ezer forintot kapott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu