Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke is beszámolt hatósági karanténba került Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mindez az után történt, hogy Gulyás egy olyan rendezvényen vett részt, ahol utóbb kiderült valakinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A rendezvényen Orbán Balázs miniszterhelyettes is részt vett, neki is hatósági karanténba kellett vonulnia.

Nem sokkal ezután pedig az is kiderült, hogy a fideszes Hollik István kapta el a fertőzést, miatta kellett karanténba vonulnia Gulyásnak és Orbánnak is. A Fidesz kommunikációs igazgatója az írja a közösségi oldalán, hogy nem volt külföldön, minden szabályt betartott.

“Mivel múlt szombaton részt vettem egy magánrendezvényen a szabályok szerint minden kontaktomat leadtam a hatóságok felé. Ez érinti több kormánypárti politikustársamat is” – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

24.hu információink szerint a partit Schaller-Baross Ernő Balaton-felvidéki kúriáján tartották. Schaller-Baross is Gulyás Gergely minisztériumában dolgozik, nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkári poszton.

Néhány perccel ezelőtt pedig az igazságügyi miniszter, Varga Judit jelentette be a közösségi oldalán, hogy önkéntes karanténba vonul, illetve arról is tájékoztatott, hogy elvégezték rajta az első koronavírus-tesztet.

“Tisztelettel tájékoztatok mindenkit, hogy tudomásomra jutott, hogy hétfőn kontaktusba kerültem egy, azóta igazoltan Covid-19 fertőzött személlyel. Emiatt a mai naptól házi karanténban folytatom a munkámat.

Fertőzésre utaló jeleket magamon nem tapasztalok. A ma reggel elvégzett első laboratóriumi tesztem eredménye negatív.” – írja bejegyzésében Varga.

Kiemelt kép: Varga Judit – Facebook