A Varidance fergeteges Kármen bemutatóval várja rajongóit a RAM Színházban. A MÜPÁBAN korunk egyik legkiválóbb oboása vezényel. Az Erzsébetligeti Színházban Szily Nórával találkozhatunk A sokoldalú nő című estjén. Izgalmas látogatást tehetünk a Rendőrmúzeumban, este pedig romantikus Randi Csütörtökkel vár a Normafa Síház.

Kármen a RAM Színházban

Georges Bizet halhatatlan operája ihlette a Varidance előadását. A mi történetünk azonban nem Sevillában játszódik a múltban, hanem napjainkban Magyarországon. Mondjuk egy vidéki kisközségben, ahol egy zárt közösség tagjai népesítik be ezt a szenvedélyes, magával ragadó históriát, élükön Kármennel, a szemrevaló cigánylánnyal. 

Bizet halhatatlan operájából

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Virtuóz Varidance

A jól ismert dallamokat az előadás szerves részét képező Karaván Família feldolgozásában hallhatjuk, akik 6 fős zenekarrá kiegészülve élőben játsszák az előadás zenei anyagát. Vérpezsdítő, virtuóz cigánytáncok felhasználásával (magyar, spanyol, román) egy olyan Kárment sikerült létrehozni, mely – bár megőrzi az eredeti opera történetét – mégis újszerűen, humorral átszőve nyújt felejthetetlen színházi élményt minden néző számára.

Skócia a MÜPÁban

Mendelssohn és Mozart: összeillenek? Nagyon is, hiszen a gyermek Felix tüneményes tehetségét atyai barátja, a költőfejedelem Goethe Wolfgang Amadeus zsenialitásához hasonlította. Ezen az estén a két géniusz találkozik: egy Mozart-versenyművet hallunk két szimfonikus Mendelssohn-darab testvéri ölelésében. Az élmény abból a szempontból is egységesnek ígérkezik, hogy aki a versenyművet játssza és a zenekari kompozíciókat vezényli, ugyanaz a művész: korunk egyik legkiválóbb oboása, aki karmesterként is kiemelkedő.

Randi Csütörtök a Normafán

6 órakor elcsendesül a park, az erdei házikó fényei pislákolnak, nincs is tökéletesebb alkalom egy romantikus sétára a hegytetőn.  Hogy ezt még hangulatosabbá tegyük, meghosszabbított nyitvatartással várunk, hogy a sétát követően egy forralt borral bekuckózhassatok a kandalló mellé egy meghitt beszélgetésre vagy egy emlékezetes társasjáték partira –hív Randi csütörtökre a Normafa Síház .

Romantikus este a Normafa Síházban

A sokoldalú nő az Erzsébetligetben

Kinek javasolja ezt az estét Szily Nóra? – Akik nyitottak arra, hogy elgondolkodjanak magukon. Akik érzik, hogy lehetne harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb az életük. Akik elakadtak valamiben. Akik változtatni szeretnének – akár kis dolgokban – de nem merik vállalni a kockázatot és félnek a kudarctól. Pedig a kudarc nem a siker ellentéte, hanem a velejárója. A saját életem is példázza ezt, és pszichológusként is bele ástam magam a témába.

 Életreceptek Szily Nórával

Rendőrmúzeum a Józsefvárosban

A Mosonyi utcában megtekinthető állandó kiállításokon betekinthetünk a magyar rendőrség történetébe 1848-tól napjainkig, láthatunk kriminalisztikai (bűnügyi) kiállítást szakértő vezetéssel. A Rendőrmúzeum könyvtárral, valamint Fotó- és filmarchívummal is rendelkezik.


Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ramszinhaz