Még mindig megoldatlan a nyáron leomlott Jókai utcai ház felső szinti lakásainak sorsa: továbbra is beáznak a lakások. A házban nemrég lakógyűlést tartottak, de a tetőt építő kivitelező nem ment el a megbeszélésre. Az omlás során életveszélyesen megsérült táncoslány ugyancsak kártérítést szeretne.

Leomlott a tetőhomlokzat

A BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt arról, hogy június végén leomlott Budapesten a Jókai utca 1. szám alatti ház tetőhomlokzata. Rengeteg ott parkoló autó megrongálódott, négy ember pedig megsérült. A legsúlyosabb sérüléseket egy balett táncos lány szenvedte el, aki a barátjával sétált el épp a ház előtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azóta is hiányos a háztető

A legfrissebb hírek szerint a háztető még mindig hiányos, az alatta lévő lakások pedig azóta is beáznak. Bár a ház lakói törekszenek arra, hogy a békésen rendeződjenek a problémák, ehhez a másik oldal fogadókészségére is szükség lenne. A pénteken megtartott társasházi gyűlésen szerettek volna erről részletesen is beszélni.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Nem jelent meg a kivitelező a lakógyűlésen

„25 pontos napirenddel készültünk a gyűlésre, azonban megbeszélésen ezeknek csak egy részére kerülhetett sor, mivel a kivitelező nem jelent meg, holott sok kérdésre vártunk volna választ”  – mesélte a Borsnak egy lakó.

Megoldásra törekvő lakók

A felső szinten tizenkét lakás van, a lakók pedig kompromisszumra törekednének, hogy minél előbb megoldás szülessen. Az építkezés halad, dolgoznak a munkások, az újonnan készített lakások belső falait is elkezdték felhúzni, de a felső szint alatt levő a lakások továbbra is beáznak, mivel még mindig nem készült el az a tető, ami ezt problémát megoldaná.

Nincs még felelős

Az építkezés eredeti határideje a lap információi szerint ez év vége lett volna, de úgy tűnik, hogy csúszás van, és a sérült lakások rendbehozatala csak ezután kezdődhetne. A vizsgálatoknak még nincs eredménye, hivatalosan nem nevezték meg, hogy ki a felelős a történtekért. A lakógyűlés után elkészülő jegyzőkönyvet megkapja majd a kivitelező, és várják, hogy mit fog rá reagálni.

Kártérítést kér a táncoslány

Időközben a megsérült táncoslányt képviselő ügyvédi iroda is jelezte, hogy szintén van kártérítési igényük. Mivel építési területként a ház a kivitelezőhöz került, így őt is érintheti majd a dolog.

Életveszélyben volt

Tóth Nikolettet a nyáron súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, sokáig kétséges volt, hogy egyáltalán életben marad-e. Az Operettszínház táncosát sokáig mesterséges kómában tartották, miután súlyos gerincsérülést szenvedett. 

Párja megúszta az esetet

A balerina napokig élet és halál között lebegett, de aztán az erős szervezetének köszönhetően javulni kezdett az állapota. Párja, Benjamin sértetlenül úszta meg az esetet. A felszálló hatalmas porfelhőtől percekig semmit sem látott, de aztán megpillantotta a sérült kedvese végtagjait.

Elhagyhatta a kórházat

Nikolettért imaláncot is indítottak. A táncosnőt, miután elhagyhatta az intenzív osztályt, a rehabilitációs intézetbe szállították. Napjainkban is kerekesszékhez kötve éli az életét. Korábban azt mondták neki az orvosai, jobb, ha nem reménykedik abban túlzottan, hogy valaha is visszatér szeretett hivatásához, de ő nem hajlandó figyelembe venni az állapotával kapcsolatos negatív jövendöléseket. December 5-én jótékonysági előadást tartanak a megsegítésére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: leomlott a tető a Jókai utcában. Kiemelt kép forrása: MTI/Mihádák Zoltán