Cserháti Pétert az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettesi posztjára kérték fel, értesült róla a MedicalOnline.

2020 menesztette Kásler Miklós

A korábbi államtitkárt és miniszteri biztost még 2020 áprilisában mentette fel Kásler Miklós, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatói posztjáról, mert úgy vélte, hogy a szakember a járványügyi veszélyhelyzetben nem teljesítette az operatív törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre, írja a portál.

Ez volt az oka

Erről korábban, itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a kirúgás indoklása szerint 2020. április 15-re biztosítani kellett volna az új koronavírussal megfertőződött betegek számára több mint kétszáz ágyat, ebből április 10-én még egyetlen ágy sem volt erre a célra az intézetben, és április 16-ra az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámmal szemben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

Kásler kirúgta a Budakeszi melletti rehabilitációs intézet főigazgatóját

Felháborodás

A döntés egyébként óriási visszhangot váltott ki az egészségügyben, az OORI dolgozói még tüntetést is szerveztek, valamint petíciót indítottak, sőt a főigazgatót akkor tapssal és énekkel búcsúztatták. Sőt, az Országos Rehabilitációs Intézet dolgozói Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Pintér Sándor belügyminiszterhez nyílt levelet intéztek, hogy bírálják felül Kásler Miklós döntését. Erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Ez állt a levélben:

A dolgozók arra kérték akkor Orbán Viktort és Pintér Sándort, bírálják felül Kásler Miklós miniszter döntését. Az intézmény dolgozói ezt írták: „Jelen levelünkkel határozottan szeretnénk kifejezni, hogy a fenti döntést megalapozatlannak és teljes mértékben igazságtalannak tartjuk. A menesztés indoklásában leírt állításokat pedig a leghatározottabban visszautasítjuk.”

Nem értettek egyet a kirúgással

“Intézetünk vezetése teljes átláthatóságot biztosított számunkra, folyamatosan tájékoztatott minket dolgozókat is az aktuális lépésekről, melyek az érkezett írásbeli utasítások és határozatok, valamint az arra adott reakcióink mentén egyértelműen végig követhetők. Az Operatív Törzs és a Nemzeti Népegészségügyi Központ minisztérium által jóváhagyott ránk szabott utasításait rendre azonnal végrehajtottuk és az intézetben a kért változtatásokat a határidőre elvégeztünk” – írták akkor a nyílt levélben.

Kapcsolódó:

Tapssal és énekkel búcsúztatták a főigazgatót, akit Kásler Miklós húsvétkor rúgott ki

Ezt írta akkor a Magyar Nemzet

Cserháti Péter kirúgását követően a kormányhoz közeli Magyar Nemzet azt írta „Sorosék támogatják a leváltott főigazgatót”, mivel egy „egész világot behálózó” szervezet oldalán gyűjtötték az aláírásokat.

Az új megbízatás

A MedicalOnline friss értesülései szerint Cserháti Pétert most Jenei Zoltán – aki korábbi rendőrvezetőként az immár az egészségügyért is felelős Pintér Sándor feltétlen bizalmát élvezi –, az OKFŐ főigazgatója kérte fel az államtitkári kinevezés miatt megüresedő pozíció betöltésére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Cserháti Péter – Forrás: EchoTV