Bár az eset nem tegnap történt, a felhívást most tették közzé a rendőrség honlapján. A tolvajról és társáról is van kép.

Nyomozás indult

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított kerékpárlopás ügyében. Azt egyelőre nem lehet tudni, ki volt az elkövető és a társának személyazonosságára sem derült még fény. Ugyanakkor készült róluk fénykép, ami megkönnyítheti a beazonosításukat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még a nyáron történt

Június 18-án 16:35-kor egy 10. kerületi lakóház udvaráról lopott el egy férfi egy női vázas kerékpárt. Ő volt az, aki a lenti kép jobb oldalán látható. Társa, a kép bal oldalán látható személy egy másik kerékpárral követte.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Őket keresik a rendőrök

A kép baloldalán az elkövető társa, a jobboldalán pedig a tolvaj látható – Fotó: Police.hu

Ezt kérik a rendőrök

A képen látható személyek beazonosításához a rendőrök a lakosság segítségét kérik. Aki felismeri valamelyik férfit, és információja van a személyazonosságuk vagy tartózkodási helyük kapcsán, esetleg magáról a bűncselekményről tud valamit, arra kérik a zsaruk, tegyen bejelentést ennek kapcsán.

Ezek is érdekelhetnek!

Így tudsz segíteni

Ha szeretnél bejelentést tenni, ezt névtelenül is megteheted. Hívd a 112-es, díjmentesen hívható segélyhívó számot, vagy a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát. A két számot bármikor tárcsázhatod, akár éjjel is.

Aktívak a 10. kerületi rendőrök

Nemrég razziát tartottak a kerületben az egyenruhások. Az akció célpontjai azok a sofőrök voltak, akik ittasan hajtották álomra a fejüket és reggel indultak útnak. Azt vizsgálták, hogy alkoholos befolyásoltság alatt ültek-e az autósok volán mögé.

Eredményes volt az akció

Húsz sofőr esetében mutatta ki a szonda alkohol jelenlétét a sofőrök szervezetében. Azzal valószínűleg sokan nem számoltak, hogy az előző este vagy az éjszaka folyamán elfogyasztott ital reggel még kimutatható. Ez pedig hatással van a reflexekre és az éberségre.

Finn módszerrel dolgoztak

A rendőrök az úgynevezett finn módszerrel dolgoztak. Ilyenkor a kijelölt leállítási helyen minden arra közlekedő járművezetőt kivétel nélkül ellenőriznek alkoholszonda segítségével. Akinél nem jelez a műszer, az máris haladhat tovább, de jajj annak, akinél igen.

Ez történik azokkal, akiknél pozitív eredményt mutat a szonda

Azon esetekben, amikor a szonda pozitív eredményt mutat, félreállítják a járművezetőket. Eljárást indítanak velük szemben, az ittasság mértékétől függően akár a jogosítványukat is elveszíthetik a szabályszegő sofőrök. Ezen felül súlyos pénzbüntetésre is számíthatnak az alkoholos befolyásoltság alatt vezetők. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A keresett személyek – Forrás: Police.hu