A Budaörsi Rendőrkapitányság járőrei december 17-én éjjel egy órakor Biatorbágyon a Szabadság utcában vontak intézkedés alá egy pátyi és egy budakeszi férfit. Vélhetően füves cigi alapanyagot, marihuánát találtak náluk és egy digitális mérleget. Ebből az következhet, hogy árulták is a drogot, vagyis dílerek lehettek.

Az ellenőrzés során a 22 éves és a 23 éves férfi zavartan viselkedett, ezért a ruházatukat a rendőrök átvizsgálták, amelynek során egyikük hátizsákjában kábítószergyanús anyagot és digitális mérleget találtak.

A rendőrök mindkét férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt pozitív értéket mutatott.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a pátyi és a budakeszi férfi ellen kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt indított eljárást.

A rendőrségi fényképekről úgy tűnik, hogy a két huszonévesnél marihuánát találtak, és az is vélelmezhető, hogy nem a csekély mennyiségnek számító 6 grammot, így komoly büntetésre számíthatnak.

Kapcsolódó cikkeink:

A törvény szerint aki kábítószert kínál, átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt bűnszövetségben követik el. A büntetés öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a bűncselekményt jelentős mennyiségű kábítószerre követik el.

Kábítószernek csak kifejezetten azok az anyagok, szerek számítanak, amelyek jogilag is kábítószernek minősülnek. Szigorúbban bünteti a törvény, ha a nagykorú személy fiatalkorúnak kínál vagy ad át kábítószert, illetve ilyen személy felhasználásával hoz forgalomba kábítószert vagy kereskedik azzal. Fokozottan felel az elkövető, ha oktatási, köznevelési, gyermekjóléti, gyermekvédelmi feladatot ellátó intézmény területén vagy annak közelében kereskedik droggal.

Az alábbi táblázatban a feketepiacon kapható kábítószer hatóanyag-tartalmak látszanak.

Kábítószer hatóanyag táblázat - A kábítószer csekély, jelentős és különösen jelentős mennyisége - Kábítószer birtoklása

 

Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Police.hu