Kilenc helyszínen 12 embert fogtak el a rendőrök, közülük négyet kábítószer-kereskedelem, hatot fogyasztás miatt vettek őrizetbe a héten.

A 8. kerületben

Hétfőn Budapesten egy VIII. kerületi, Futó utcai társasházban bérelt, depóztatásra használt lakást rohantak le a rendőrök, ahol egy terjesztőt és egy fogyasztót fogtak el.  BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentek tovább

Nem sokkal később a Horváth Mihály téren ütöttek rajta a terjesztő barátnőjén és a társaságában lévő két férfin. A 31 éves terjesztőt és 30 éves barátnőjét a rendőrök őrizetbe vették kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. A pár a közösen bérelt lakásban tárolta, porciózta és adta el a drogot.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

2 éve nyomoztak

Egy kábítószerrel üzletelő férfiről szerzett információ alapján 2020 tavaszán kezdték a felderítést a rendőrök, akik a rajtaütéseket akkorra időzítették, amikor már az ügy minden érintettjére elegendő bizonyíték állt rendelkezésükre.

Másutt is lecsaptak

A héten tovább hét Pest megyei, illetve budapesti helyszínről egy 44 éves és egy 32 éves kereskedőt – őket később őrizetbe is vették -, valamint öt fogyasztót állítottak elő.

Ennyi az ára

A kokain grammját 20 ezer, a speedet 3000-3500 forintra árazták be. Extasy tablettát 2500-ért lehetett kapni, a marihuána grammjáért 2500-3000 forintot kellett fizetni – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a bevétel kereskedőnként is meghaladta a több millió forintot.

Mindenféle cucc

A házkutatásokon egyebek mellett pénzt, több mint egy kilogramm „zöld növényi törmeléket”, 815 gramm kábítószergyanús masszát, 3600 gramm kábítószergyanús port, 147 tablettát, valamint 54 gramm „kristályos állagú anyagot” foglaltak le.

Őrizetben maradnak

A rendőrök kezdeményezték az őrizetbe vett négy gyanúsított letartóztatását, amelyet a bíróság azóta mindegyikükre elrendelte.

Videó az egyik (monori) akcióról

Címlapfotó: rendőrség.