Pozitív lett Hajdú Péter és kedvese, Eszter koronavírus-tesztje. A helyzet ijesztő, hiszen mindkettőjüknek van két oltása.

A hét eleje óta sejthető volt

Keddi PCR-tesztje után derült ki, hogy Hajdú Péter fertőzött, emellett a héten további öt gyorstesztet csináltak együtt barátnőjével – írja a Blikk.

Kórházat emleget

“Eszti két napja már negatív” – árulta el. Sokan azt írták, Hajdú vakcina-propagandát csinál, pénzért, emiatt tesztelte magát élőben. A korábbi PCR-teszt szerint a delta variánst kapta el. Szerinte a két-két oltás miatt nem kerültek kórházba. További friss hírek Budapest környékéről ide kattintva.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

A bejelentés

Az olimpiát sem kíméli a betegség

Újabb 18 koronavírusos esetre derült fény a tokiói olimpián a szervezők vasárnapi bejelentése szerint. Július 1. óta már 259 pozitív esetre derült fény az olimpiai játékokhoz kapcsolódóan, ezek közül 24 volt sportoló. A legmagasabb napi adatot – 27 fő – pénteken regisztrálták.

A szakember aggódik

A koronavírus következő hulláma akár már augusztus végén berobbanhat Rusvai Miklós virológus szerint. A koronavírus koncentrációja a szennyvízben, ami azt jelenti, hogy innentől kezdve folyamatos emelkedés várható” – mondta Rusvai Miklós virológus. Hozzátette, úgy véli, idén nem októberben, hanem legkésőbb szeptemberben elkezdődik a nagyobb mértékű emelkedés.

Elkezdték beadni a harmadik oltást

A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával oltottak ma egy budapesti idősotthonban. A harmadik szurit mától lehet megkapni.

Itthon kötelező lesz

Megjelent az egészségügyi dolgozók alapimmunizálásáról szóló kormányrendelet, amely szerint minden olyan egészségügyi dolgozónak kötelező lesz az első két koronavírus elleni védőoltás felvétele, aki még nem kapta meg.

A delta variáns keményebb

A koronavírus gyorsan terjedő delta variánsa súlyosabb betegségeket okozhat és fertőzőbb, mint a Covid-19 más változatai – áll az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ belső jelentésében, amelyből pénteken a The Washington Post és a The New York Times amerikai napilapok közöltek részleteket.

200 millió fertőzött

A világon 197 790 073 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 216 479, Amerikában eddig 613 135-an vesztették életüket a vírus következményei miatt.