A BRFK rendőrei újabb Pofátlan(tan)ítás-akciót tartottak Budapesten, és ezúttal is akadt dolguk bőven.

Gépkocsikból ellenőriztek

Az egyenruhások (ál)civil gépkocsikból ellenőrizték a közlekedőket. A rejtett megkülönböztető jelzést csak akkor kapcsolták fel, amikor kirívó szabálysértést észleltek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Durván berúgtak

A reggel 8-tól délután 5-ig tartó ellenőrzés során elfogtak két járművezetőt, akiknél a bűncselekmény határát meghaladó mértékű ittasságot mutatott ki a mintavétel. A vezetői jogosultságukat a helyszínen azonnal felfüggesztették.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kirívó esetek

Egy további ittas járművezetőt előállítottak, részére közigazgatási bírságot szabtak ki. Tilos jelzésen áthaladás miatt négyen, biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tizennégyen kaptak közigazgatási bírságot.

Szabálysértési eljárások

Engedély nélküli vezetés és forgalomból kivont járművel közlekedés miatt két-két szabálysértési eljárás indult, utóbbi esetekben a rendszámot és a forgalmi engedélyt is elvették a rendőrök.

22 helyszíni bírság

Helyszíni bírságot összesen huszonkét esetben szabtak ki: négy záróvonal átlépés, kilenc vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, három STOP-tábla figyelmen kívül hagyása miatt, valamint egy-egy esetben különösen veszélyes helyen várakozás, buszsáv szabálytalan használata, gyermekbiztonsági rendszer hiánya, irányjelzés elmulasztása, kötelező felelősségbiztosítás hiánya és áruszállítás szabályainak megsértése miatt.

Horogra akadtak az ittas sofőrök – VIDEÓ

Forrás: police.hu

Közlekedési eszközökön ellenőriztek

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Néhány hete az 5, 7, 7E, 8E, 108E, 110, 110E, 112, 133E autóbuszt, a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték. 

Többeket előállítottak

Az akció során a járműveken a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak. A járőrök a 7. kerületben, a Rákóczi úton koldulás szabálysértés miatt egy nőt, a 15. kerületben egy fiatalkorú lányt kábítószer birtoklása miatt állítottak elő.

Szabálysértések

Közterületen történő szeszesital fogyasztás miatt három esetben tettek szabálysértési feljelentést. Az ellenőrzés során a Hegyalja úton a rendőrök egy autóssal szemben helyszíni bírságot alkalmaztak buszsáv jogosulatlan használata miatt.

Az utasok biztonsága

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció